Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Orduzu’da Yeniden Yükselen Cami İbadete Açıldı

Malatya’nın Battalgazi ilçesine bağlı Orduzu Mahallesi’nde yapımı tamamlanan cami, düzenlenen törenle ibadete açıldı. Açılış programında konuşan Vali Seddar Yavuz, deprem sonrası yeniden inşa çalışmalarına dikkat çekerek 4-6 yaş Kur’an kurslarının yaygınlaştırılmasının önemini vurguladı.

Malatya’nın Battalgazi ilçesine bağlı Orduzu Mahallesi’nde yapımı tamamlanan cami, düzenlenen

Orduzu’da Anlamlı Açılış

Orduzu Mahallesi Belediye Binası önünde gerçekleştirilen cami açılış programına Malatya Valisi Seddar Yavuz, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Battalgazi Kaymakamı Erkan Savar, Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, İl Müftüsü Ramazan Dolu, Türkiye Cumhuriyeti Essen Din Hizmetleri Ataşesi İbrahim Halil Karaman, DİTİB Essen Bölge Birliği Başkanı Ercan Mumcu, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Yoğun katılımla gerçekleşen programda caminin açılışı dualar eşliğinde yapıldı.

Vali Yavuz: “Malatya Yeniden Ayağa Kalktı”

Açılış töreninde konuşan Malatya Valisi Seddar Yavuz, deprem sonrası yürütülen yeniden inşa çalışmalarına değinerek Malatya’nın büyük bir dayanışma örneği sergilediğini söyledi.

Yavuz, “Bugün temelini attığımız anlamlı bir eserin açılışını hep birlikte gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Malatya’mız depremde 121 bin bağımsız bölümünü kaybetmiş olmasına rağmen, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliği ve milletimizin dayanışmasıyla bugün 124 bin bağımsız bölüm yeniden inşa edilmiştir” dedi.

Depremde Yıkılan Camiler Yeniden İhya Ediliyor

Depremde yaklaşık 200 mabedin zarar gördüğünü ifade eden Yavuz, müftülükler, belediyeler ve ilgili kurumların iş birliğiyle camilerin yeniden inşa edildiğini belirtti.

Yavuz, “Müftülüğümüz, belediyelerimiz ve tüm kurumlarımızla birlikte camilerimizi yeniden ihya etmek için büyük bir gayret gösterdik ve bu konuda önemli mesafeler katettik” ifadelerini kullandı.

Gurbetçilerden Malatya’ya Destek

Yurt dışında yaşayan Malatyalıların memleketlerine olan bağlılığına da dikkat çeken Vali Yavuz, caminin yapımına katkı sunan gurbetçilere teşekkür etti.

“Yurt dışında yaşamalarına rağmen gönülleri daima memleketlerinde olan kıymetli hemşehrilerimizin Malatya’ya gösterdiği ilgi ve destek bizleri memnun etmektedir” diyen Yavuz, katkı sunan tüm kişi ve kurumlara şükranlarını iletti.

4-6 Yaş Kur’an Kursları Öncelik Olmalı

Konuşmasında çocukların manevi eğitiminin önemine vurgu yapan Vali Yavuz, özellikle 4-6 yaş Kur’an kurslarının yaygınlaştırılması gerektiğini ifade etti.

Yavuz, “Çocuklarımızın erken yaşta Kur’an-ı Kerim’le, inancımızla ve manevi değerlerimizle buluşması büyük önem taşımaktadır. Dijital dünyanın tehdit ve risklerinin arttığı günümüzde nesillerimizin değerlerimizle yetişmesi için 4-6 yaş Kur’an kurslarının yaygınlaştırılmasını son derece önemli görüyorum” dedi.

Taziye evlerinin yanında Kur’an kurslarının da planlanması gerektiğini belirten Yavuz, böylece hem eğitim hem de toplumsal ihtiyaçlara birlikte cevap verilebileceğini kaydetti.

Açılış Duayla Gerçekleştirildi

Programda yapılan konuşmaların ardından caminin açılışı dualarla gerçekleştirildi. Daha sonra Vali Seddar Yavuz ve beraberindeki protokol üyeleri camiyi gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Yeni caminin, Orduzu Mahallesi sakinlerinin ibadet ve sosyal yaşamına önemli katkı sunması bekleniyor.