Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın destekleriyle yapımı devam eden merkezde incelemelerde bulunan Başkan Sami Er, yaklaşık üç ay önce temeli atılan projenin yüzde 60 seviyesine ulaştığını açıkladı. Yıl sonuna kadar tamamlanması hedeflenen merkez, gençlerin eğitimden spora, kültürel faaliyetlerden kişisel gelişime kadar birçok alandaki ihtiyacına cevap verecek.
6 Bin Metrekarelik Modern Yaşam Alanı
Toplam 6 bin metrekare alan üzerine inşa edilen Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin 5 bin 200 metrekaresi kapalı kullanım alanından oluşacak. Tesiste kütüphane, çocuklar için beceri atölyeleri, kafeterya, kadınlara yönelik el sanatları kursları ve meslek edindirme eğitimleri yer alacak.
Merkezin tamamlanmasıyla birlikte gençlerin güvenli ve modern bir ortamda eğitim alabilecekleri, kitaplarla buluşabilecekleri ve yeteneklerini geliştirebilecekleri önemli bir sosyal yaşam alanı oluşturulmuş olacak.
Başkan Sami Er: “Gençlerimizin Geleceğine Yatırım Yapıyoruz”
Proje hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Sami Er, gençlerin geleceğine yatırım yapmaya devam ettiklerini belirterek şunları söyledi:
“Gençlerimizin kendilerini geliştirebilecekleri, güvenli ve modern bir yaşam alanını Malatya’mıza kazandırıyoruz. Çocuklarımız burada eğitim alacak, kitaplarla buluşacak ve çeşitli atölyelerde yeteneklerini geliştirecek. Kadınlarımız ise açılacak kurslarda hem meslek edinecek hem de sosyal hayata daha aktif katılma imkânı bulacak.”
Bölgeye 2 Bin Metrekarelik Yeni Yeşil Alan
Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin tamamlanmasının ardından çevre düzenleme çalışmaları da gerçekleştirilecek. Başkan Er, merkezin yanında bulunan yaklaşık 2 bin metrekarelik alanın mülkiyet sorunlarının çözüldüğünü belirterek, bu alanın yeşil yaşam alanına dönüştürüleceğini ifade etti.
Yeni düzenleme sayesinde mahalle sakinleri dinlenebilecekleri sosyal alanlara kavuşurken, çocuklar da güvenli bir ortamda vakit geçirme imkânı bulacak.
Mahalle Sakinlerinden Projeye Tam Destek
Turgut Özal Mahalle Muhtarı Cebrail Yılmaz, yıllardır atıl durumda bulunan alanın önemli bir yatırıma dönüşmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yılmaz, gençlik merkezinin mahalledeki gençler, kadınlar ve çocuklar için büyük bir kazanım olacağını belirterek projede emeği geçenlere teşekkür etti.
Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin yıl sonuna kadar tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor. Proje, gençlere yönelik yatırımlar kapsamında kentin sosyal ve kültürel yaşamına önemli katkılar sağlayacak.


