06.06.2026 Tarihine Yoğun İlgi
Akılda kalıcı ve anlamlı olması nedeniyle 06.06.2026 tarihi, Malatya’da evlilik planı yapan çiftlerin yoğun ilgisini gördü. Aylar öncesinden alınan randevuların dolduğu özel günde kent genelindeki nikâh salonlarında yoğunluk yaşandı.
Malatya Büyükşehir Belediyesi, Battalgazi Belediyesi ve Yeşilyurt Belediyesi nikâh salonlarında gün boyunca gerçekleştirilen törenlerle toplam 95 çift dünya evine girdi.
95 Çift Mutluluğa İmza Attı
Resmi verilere göre, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nde 39 çiftin, Yeşilyurt Belediyesi’nde 30 çiftin ve Battalgazi Belediyesi’nde 26 çiftin nikâhı kıyıldı.
Çiftler ve aileleri bu özel günü ölümsüzleştirmek için nikâh salonlarına akın ederken, törenlerde duygusal ve renkli anlar yaşandı.
“Bu Tarihi Hayatımız Boyunca Unutmayacağız”
Özel tarihi tercih eden çiftlerden Serdar Bingöl ve Eylem Sever, bu günü uzun süredir planladıklarını belirterek, “Akılda kalıcı olması nedeniyle özellikle bu tarihi seçtik. Randevu bulmakta zorlandık ancak bugün burada olmaktan dolayı çok mutluyuz. Bu tarihi hayatımız boyunca unutmayacağız” ifadelerini kullandı.
10 yıllık birlikteliklerini evlilikle taçlandıran Gözde Gülşen ve Ali Furkan Erdal çifti ise, “Bu tarih bizim hayalimizdi. Birlikteliğimizin en özel gününü unutulmayacak bir tarihle taçlandırmak istedik. Bugün bizim için çok anlamlı bir gün” dedi.
Başkan Geçit: Çiftlerimizin Mutluluğuna Ortak Oluyoruz
İlhan Geçit, özel tarihe gösterilen yoğun ilgiden memnuniyet duyduklarını belirterek, “06.06.2026 tarihi çiftlerimiz için ayrı bir anlam taşıyor. İlçemizde bugün 30 çiftimizin nikâhını gerçekleştirdik. Hafta sonuna denk gelmesine rağmen ekiplerimiz yoğun bir çalışma yürüttü. Çiftlerimizin mutluluğuna ortak olmaktan memnuniyet duyuyoruz” şeklinde konuştu.
Malatya’da Unutulmaz Bir Gün Yaşandı
Nikâh törenlerinin ardından çiftler aileleri ve yakınlarıyla hatıra fotoğrafları çektirdi. Kent genelinde büyük ilgi gören 06.06.2026 tarihi, Malatya’da evlenen onlarca çift için hayatlarının en özel günlerinden biri olarak kayıtlara geçti.

