Zirai Dondan Etkilenen Çiftçilere Destek Müjdesi: Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Zarar Karşılama Sözü
Zirai Don Çiftçileri Derinden Etkiledi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, zirai don olayından etkilenen çiftçilere yönelik önemli bir müjde verdi. 34 ilde büyük ölçüde olmak üzere toplam 65 ili etkileyen don olayının ardından çiftçilere yönelik destek kararı alındı.
TARSİM Kapsamında Hasar Tazminatları Ödeniyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan, TARSİM (Tarım Sigortaları Birliği) kapsamında hasar tazminatlarının ödenmeye başlandığını duyurdu. Bu kapsamda sigortalı çiftçilerin zararları karşılanacak.
Sigortasız Üreticilere de Destek
Sigortasız üreticilerin de mağduriyetinin giderileceği müjdesini veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, devletin bu konuda gerekli desteği sağlayacağını belirtti. Bu karar, sigorta yaptırmayan çiftçiler için önemli bir rahatlama sağlayacak.
Kasım Ayına Kadar Zararlar Karşılanacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, hem sigortalı hem de sigortasız çiftçilerin zararlarının kasım ayına kadar karşılanacağını vurguladı. Bu süreçte devletin tüm imkanlarıyla çiftçilere destek olacağı belirtildi.
Destek Kapsamında Yapılacaklar
* Sigortalı çiftçilere TARSİM aracılığıyla hızlı bir şekilde hasar ödemesi yapılacak.
* Sigortasız çiftçiler için zararların karşılanması amacıyla özel bir destek programı uygulanacak.
* Destek ödemeleri, çiftçilerin mağduriyetini en aza indirmek amacıyla en kısa sürede gerçekleştirilecek.
