Malatya’da Sporun Geleceği Masaya Yatırıldı
Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Taha Akgül, Malatya programı kapsamında Gençlik ve Spor İl Müdürü Ebu Bekir Kayhan’ı ziyaret etti. İl Müdürlüğü binasında gerçekleşen görüşmede kentte yürütülen sportif faaliyetler ve spor yatırımları ele alındı.
Toplantıda özellikle güreş branşının gelişimi, spor altyapısının güçlendirilmesi ve genç sporcuların desteklenmesine yönelik çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.
Güreş Altyapısı ve Spor Yatırımları Görüşüldü
Ziyarette Malatya’da sporun daha geniş kitlelere ulaştırılması ve yetenekli sporcuların keşfedilerek desteklenmesine yönelik projeler masaya yatırıldı. Taraflar, kentteki spor tesislerinin geliştirilmesi ve güreş altyapısının güçlendirilmesi konusunda görüş alışverişinde bulundu.
Malatya’nın spor alanındaki potansiyelinin daha etkin değerlendirilmesi için yapılabilecek çalışmalar da toplantının gündem maddeleri arasında yer aldı.
TOHM ve SEM Çalışmaları Değerlendirildi
Görüşmede, Malatya’da faaliyet gösteren Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) ile Sporcu Eğitim Merkezi bünyesinde yürütülen çalışmalar da ele alındı.
Merkezlerde eğitim alan sporcuların gelişim süreçleri, performanslarının artırılmasına yönelik uygulamalar ve gelecekte hayata geçirilmesi planlanan projeler hakkında değerlendirmeler yapıldı.
TOHM ve SEM’in milli takımlara sporcu kazandırılması açısından önemli bir görev üstlendiği vurgulanırken, Malatya’nın spor altyapısının daha da güçlendirilmesine yönelik çalışmaların önemi üzerinde duruldu.
Kayhan’dan İş Birliği Vurgusu
Gençlik ve Spor İl Müdürü Ebu Bekir Kayhan, ziyaretinden dolayı Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Taha Akgül’e teşekkür etti.
Kayhan, sporun tüm branşlarda gelişebilmesi için kurumlar arasındaki iş birliğinin büyük önem taşıdığını belirterek, Malatya’nın sahip olduğu spor potansiyelini daha ileri seviyelere taşımak amacıyla çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.
Genç sporcuların yetişmesine katkı sağlayacak projelere destek vermeye devam edeceklerini kaydeden Kayhan, spor yatırımlarının ve altyapı çalışmalarının artarak süreceğini söyledi.

