Sivas’tan Çalınan Otomobille Malatya’ya Gelen Hırsızlar Yakalandı: Kovalamaca Sonrası Site Baskını
MALATYA – Sivas’tan çalınan bir otomobille Malatya’ya gelen 15 ve 18 yaşlarındaki iki şüpheli, Malatya Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin koordineli operasyonuyla gözaltına alındı.
Olay, Sivas‘tan çalınan 58 DU 084 plakalı bir otomobilin Malatya‘da olduğu yönündeki istihbarat üzerine başladı. Malatya ve Sivas emniyet birimlerinin ortak çalışması sonucu, sabah saatlerinde kent merkezinde olduğu belirlenen araç için güvenlik önlemleri artırıldı.
Kovalamaca Malatya’da Başladı
Çalıntı araç, Çevreyolu üzerinde, Malatyapark AVM arkasında trafik ekipleri tarafından tespit edildi. Polisin ‘dur’ ihtarına uymayan araçtaki iki şüpheli, otomobili yol ortasında terk ederek yaya olarak kaçmaya başladı. Trafik polisinin anında başlattığı takibe destek için bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi.
Saklandıkları Sitede Yakalandılar
Kısa süreli kovalamacanın ardından şüphelilerin İnönü Mahallesi Kömür Tevzi mevkiinde bulunan bir sitenin içerisine saklandıkları tespit edildi. Alanı hızla çevreleyen polis ekipleri, yaşları 15 ve 18 olan iki şüpheliyi kısa sürede etkisiz hale getirerek gözaltına aldı. Üzerlerinde kimlik bulunmayan şüpheliler, yasal işlemler için polis merkezine götürüldü.
Yol ortasında terk edilen çalıntı otomobil ise olay yeri incelemesinin ardından çekici vasıtasıyla otoparka çekildi. Malatya polisi, hırsızlık şüphelilerinin yakalanmasıyla iki il arasındaki koordineli çalışmanın başarısını ortaya koydu.

