Sivas ve çevresinde son günlerde etkili olan soğuk hava dalgası, kent genelinde hava sıcaklıklarının hızla düşmesine yol açtı. Şehir merkezinde gün boyu devam eden yağmur, yüksek rakımlı bölgelerde yerini kar yağışına bıraktı.
2100 Rakımlı Geminbeli’nde Mevsimin İlk Karı
Özellikle ulaşım açısından kritik öneme sahip olan, Zara ve Suşehri ilçeleri arasında yer alan 2 bin 10 rakımlı Geminbeli Geçidi, mevsimin ilk kar yağışıyla birlikte beyaza büründü.
Geçiş sırasında kar sürpriziyle karşılaşan sürücüler, aniden bastıran kar ve kayganlaşan yollar nedeniyle ilerlemekte güçlük çekti. Bölgede seyreden bazı vatandaşlar, bu beklenmedik kar yağışı anlarını cep telefonu kameralarıyla kayıt altına aldı.
Meteoroloji’den Sürücülere Uyarı: Buzlanmaya Dikkat!
Soğuk hava dalgasının önümüzdeki günlerde de etkisini sürdürmesi beklenirken, yetkililer özellikle yüksek kesimlerde ve gece saatlerinde oluşabilecek buzlanma ve don olaylarına karşı sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı. Kış lastiği ve zincir gibi önlemlerin önemine vurgu yapıldı.
