Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, KOSGEB Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu ile Ankara’da KOSGEB Genel Müdürlüğü’nde bir araya gelerek, deprem bölgesindeki işletmelerin kredi borçlarına ilişkin taleplerini iletti.
Mart ayında ödemeleri başlayacak olan KOSGEB deprem kredilerinin işletmeler üzerinde ciddi bir yük oluşturduğunu belirten Başkan Sadıkoğlu, esnaf ve sanayicinin halen toparlanma sürecinde olduğunu ifade etti.
İşletmeler Hâlâ Toparlanamadı
Görüşmede kredi kullanan firmaların ekonomik olarak yeterli güce ulaşamadığını aktaran Sadıkoğlu, binlerce işletmenin geçici iş yerlerinde faaliyet göstermeye çalıştığını söyledi.
Mevcut şartlarda kredi taksitlerinin ödenmesinin mümkün olmadığını vurgulayan Sadıkoğlu, borçların silinmesi ya da en az iki yıl ertelenmesi gerektiğini dile getirdi.
Talep Tüm Deprem Bölgesi İçin
Başkan Sadıkoğlu, talebin yalnızca Malatya’yı kapsamadığını belirterek, Hatay, Adıyaman ve Kahramanmaraş başta olmak üzere tüm deprem bölgesindeki işletmeler adına bu çağrıyı yaptıklarını ifade etti.
Bölge ekonomisinin yeniden ayağa kalkabilmesi için finansal yüklerin hafifletilmesi gerektiğini kaydetti.
Görüşme Olumlu Geçti
Yapılan görüşmenin verimli geçtiğini belirten Sadıkoğlu, KOSGEB Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu’na gösterdiği ilgi ve misafirperverlik için teşekkür etti.
Sadıkoğlu, görüşmenin somut ve olumlu sonuçlara vesile olmasını temenni etti.
