Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Hatay’da düzenlenen “Birlikte Daha Güçlü Yeniden İnşa: Deprem Sonrası Süreçte AB Toparlanma Desteği ve PACE Projesi Konferansı”na katıldı.
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sadıkoğlu, “Umutları Yeniden İnşa Etmek İçin Ekonomiyi Canlandırmak” başlıklı panelde yaptığı konuşmada, 6 Şubat depremlerinin ardından yürütülen çalışmalar ile bölgenin karşı karşıya kaldığı ekonomik sorunları değerlendirdi.
Sadıkoğlu, başta Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler olmak üzere sağlanan destekler için teşekkür ederek, mevcut desteklerin kapsamının artırılması gerektiğini vurguladı. Depremzede işletmelerin ciddi nakit akışı sorunları yaşadığını belirten Sadıkoğlu, desteklerin ağırlıklı olarak hibe modeliyle sunulmasının önemine dikkat çekti.
KOSGEB ve TKDK aracılığıyla sağlanan geri ödemeli desteklerin işletmeler için önemli olmakla birlikte borç yükü oluşturabildiğini ifade eden Sadıkoğlu, “İşletmelerimizin yeniden ayağa kalkmasını hızlandıracak, finansal baskıyı artırmayacak daha fazla hibe mekanizmasına ihtiyaç var” dedi.
Panel kapsamında Adıyaman, Hatay ve Kahramanmaraş ticaret ve sanayi odası başkanlarının da katılımıyla görüş alışverişinde bulunulurken, pilot projelerin imza süreci de gerçekleştirildi.
Sadıkoğlu ayrıca Malatya TSO tarafından hazırlanan ve Alman Uluslararası İş Birliği Kurumu (GIZ) desteğiyle hayata geçirilecek “Güçlü Kadınlar ve Güçlü KOBİ’ler: Malatya İstihdam ve Dijitalleşme Projesi”ni imzaladıklarını duyurdu.
Proje ile depremden etkilenen KOBİ’lerin yeniden güçlendirilmesi, kadın istihdamının artırılması ve işletmelerin dijitalleşme süreçlerinin desteklenmesinin hedeflendiğini belirten Sadıkoğlu, eğitim, danışmanlık ve dijital pazarlama destekleriyle bölge ekonomisine katkı sunacaklarını ifade etti.
