Saman Balyaları Saniyeler İçinde Tutuştu
Olay, Malatya-Ankara karayolu üzerinde bulunan Cafana Mahallesi mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, sürücüsü ve plakası henüz öğrenilemeyen saman balyası yüklü bir tırda, seyir halindeyken henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı yangın çıktı.
Samanların hızla alev alması sonucu yangın kısa sürede büyüyerek tüm aracı etkisi altına aldı. Durumu fark eden tır sürücüsü, aracı sağa çekerek kendini son anda dışarı atmayı başardı.
Patlama Sesleri Paniğe Neden Oldu
Çevredeki vatandaşların durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirmesi üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Yangının büyümesiyle birlikte tırın yanan bölümlerinden zaman zaman patlama sesleri yükseldi. Yol kenarında yaşanan bu patlamalar, karayolundaki diğer sürücüler ve çevre sakinleri arasında büyük korku ve paniğe yol açtı.
İtfaiyenin Köpüklü Müdahalesiyle Söndürüldü
Olay yerine hızla ulaşan Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, alev alev yanan tır yangınına köpüklü suyla müdahale etti. Ekiplerin yoğun çabası sonucunda yangın kontrol altına alınarak söndürüldü.
Hasar Büyük: Yangın sonrası tırda yüklü olan tonlarca saman balyası tamamen küre dönerken, lüks tır ise kullanılamaz hale gelerek demir yığınına döndü.
Olayla ilgili tahkikat başlatıldı.


