Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Malatya’da Film Gibi Operasyon! Sokakta Polis Rolü Yapan Şebeke Çökertildi

Malatya’da amatör telsizlerle emniyet frekansına sızan ve kamuya açık alanlarda polis gibi davranan 6 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin evinden mors alfabesi cihazı bile çıktı!

Malatya’da amatör telsizlerle emniyet frekansına sızan ve kamuya açık alanlarda

Malatya’da hobi amaçlı telsizlerle emniyet frekanslarını dinleyen ve sokakta kendilerine “polis” süsü vermeye çalışan şebekeye operasyon düzenlendi. Film senaryolarını aratmayan teknik takiple yakalanan 6 şüphelinin adreslerinde adeta bir haberleşme üssü ele geçirildi.

İşte Malatya Emniyet Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği nefes kesen operasyonun detayları…

Emniyet Frekanslarını Dinleyip Polis Rolü Yaptılar

Malatya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, kent güvenliğini tehlikeye atan sıra dışı bir yapılanmayı deşifre etti. Yapılan istihbari çalışmalar sonucunda, bazı kişilerin amatör telsizler üzerinden yasa dışı bir şekilde emniyet haberleşme frekanslarını dinlediği belirlendi.

Şüphelilerin sadece dinlemekle kalmayıp, kamuya açık alanlarda ellerinde telsizlerle dolaşarak vatandaşlar üzerinde “emniyet personeli” algısı oluşturmaya çalıştıkları ve polis izlenimi verdikleri tespit edildi.

Eş Zamanlı Operasyon: Adresler Haberleşme Üssü Çıktı

Asayiş Şube ekiplerinin yürüttü teknik ve fiziki takibin ardından düğmeye basıldı. 26 Haziran 2026 tarihinde belirlenen adreslere gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda 6 şüpheli kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı.

Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda ele geçirilen malzemeler, kurulan korsan ağın boyutunu gözler önüne serdi. Yapılan aramalarda;

50 adet el telsizi,

15 adet masa tipi telsiz,

5 adet telsiz frekans ayar cihazı,

1 adet mors alfabesi cihazı,

2 adet ruhsatsız tabanca ve 70 adet fişek ele geçirildi.

5809 Sayılı Kanundan Adli İşlem Başlatıldı

Ele geçirilen onlarca telsiz ve suç unsuruna emniyet ekipleri tarafından el konuldu. Gözaltına alınan 6 zanlı hakkında, 5809 Sayılı Elektronik Haberleşme Kanunu’na Muhalefet ve ilgili diğer suç mevzuatları kapsamında geniş çaplı adli tahkikat başlatıldı.

Malatya Emniyet Müdürlüğü’nden operasyona ilişkin yapılan resmi açıklamada, kentteki huzur, güven ve asayiş ortamının korunması adına suç ve suçlularla mücadelenin 7/24 kararlılıkla devam edeceği vurgulandı.