Malatya’nın Arapgir ilçesine bağlı Deregezen Mahallesi’nde yaşayan Barış Yağmur, yoğun kar yağışı ve dondurucu soğukların etkili olduğu bölgede yaban hayvanlarını unutmadı. Doğada yiyecek bulmakta zorlanan özellikle keklikler için yemleme çalışması yapan Yağmur’un örnek davranışı takdir topladı.
Yoğun kar yağışı nedeniyle arazi şartlarının oldukça zor olduğunu belirten Barış Yağmur, yaklaşık 1,5 kilometrelik mesafeyi karlar içinde yürüyerek yarım çuval yem taşıdı. Zorlu şartlara rağmen doğadaki canlıların aç kalmaması için elinden geleni yaptığını ifade eden Yağmur, duyarlılığıyla çevredeki vatandaşlara da örnek oldu.
“Yazık Günah, Elimizden Ne Geliyorsa Yapıyoruz”
Yaptığı yemleme çalışmasına ilişkin konuşan Barış Yağmur, şu ifadeleri kullandı:
“Şimdi keklik yemlemesi yapacağım. Çok zor şartlarda getirdik. Karın içinde yaklaşık bir buçuk kilometre yürüdüm, yarım çuval yem taşıdım. Yazık günah, bu hayvanlar perişan olmasın. Çok şükür köydeyiz. Elimizden geldiğince bir imkânımız varsa onu da paylaşmaya çalışıyoruz. Arpa getirebildik. Üç parça yerine daha verimli olacak şekilde yemleme yapacağız. Yazık günah, elimizden ne geliyorsa yapacağız.”
Duyarlılık Takdir Topladı
Barış Yağmur’un doğaya ve yaban hayatına duyarlı yaklaşımı, zorlu kış şartlarında yaban hayvanlarının unutulmaması gerektiğini bir kez daha hatırlattı. Vatandaşlar, bu tür bireysel duyarlılıkların artmasının doğanın korunması açısından büyük önem taşıdığına dikkat çekti.
