Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

JANDARMA’DAN 7 İLDE DEV OPERASYON: 8 SUÇ ÖRGÜTÜ ÇÖKERTİLDİ, 36 TUTUKLAMA!

Jandarma KOM ekipleri, Türkiye genelinde 7 ilde eş zamanlı operasyon düzenleyerek, tefecilikten dolandırıcılığa, silah kaçakçılığından şantaja kadar geniş bir yelpazede suç işleyen 8 ayrı organize suç örgütünü çökertti. Operasyonlarda yakalanan 64 şüpheliden 36’sı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Jandarma KOM ekipleri, Türkiye genelinde 7 ilde eş zamanlı operasyon

Türkiye’de 7 ilde organize suç örgütlerine büyük darbe vuruldu. Jandarma Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen ve suç örgütlerinin korkulu rüyası olan operasyonlar, 8 ayrı grubu hedef aldı. Aydın, Balıkesir, Diyarbakır, Ordu, Kilis, Şanlıurfa ve Niğde’de faaliyet gösteren bu örgütlerin, ev kurşunlamadan akaryakıt dolandırıcılığına, tefecilikten resmi kurum taklidiyle dolandırıcılığa kadar pek çok organize suçu işledikleri tespit edildi.

Operasyon neticesinde 64 şüpheli gözaltına alındı. Adli işlemlerin ardından 36 şüpheli tutuklanarak cezaevine konulurken, 26 kişi hakkında adli kontrol hükümleri uygulandı.

Çökertilen suç örgütlerinin faaliyetleri:

  • Aydın: Ev ve araç kurşunlama.
  • Balıkesir: Kumar borcu karşılığı zorla senet imzalama ve şantaj.
  • Diyarbakır: Akaryakıt dolandırıcılığı.
  • Ordu: Karşılıksız çekle dolandırıcılık.
  • Kilis: Silah kaçakçılığı ve 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet.
  • Şanlıurfa: Kendilerini savcı/polis olarak tanıtıp vatandaş dolandırma.
  • Niğde: Yüksek faizle tefecilik.

Jandarma ekipleri, bu kritik operasyonlarla vatandaşların dolandırıcılık, tehdit, tefecilik ve kurşunlama gibi suçlardan mağdur olmasını engelledi. Yetkililer, organize suç örgütlerine yönelik mücadelenin ülke genelinde kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.