Başıboş hayvanlar artık Darende’de küçük sorun olmaktan çıktı, büyük sorun oldu. Hayvanlar aç kaldığı ve sayıları çok arttığı için zarar vermeye başladı. Merak edilen ise köpekler için nereye başvurmak gerekli?

AHMET ÇAKIR/DARENDE

Darende genelinde köpekler çok büyük sorun olmaya devam ediyor. Yetkililer köpekler konu olunca gözleri görmüyor, kulakları duymuyor. www.darendepostasi.com’un 30.03.2024 tarihinde, “Köpeklerden dışarı çıkılamıyor!” başlıklı haberinin üzerinde iki hafta geçmesine rağmen yetkililer bir adım atmadı. Hayvanlara zarar vermeden bir çözüm bulunması için bir adım atılmalı.

KÖPEK SAYISI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Darende’de aç kalan başıboş köpekler, Darende’nin başına bela oldu. Sabah saatlerinde ve akşam saatlerinde sürüler halinde gezen köpekler aç kalmaları nedeniyle yollarda geçen, parklarda oynayan çocuklara saldırıyor. Vatandaşlar nereye başvuracaklarını bilmediğini belirterek, “Köylerden ve diğer ilçelerden ilçe merkezine bırakılan köpek sayısı her geçen gün artıyor. Çocuklarımızı oynaması için çıkaramıyoruz. Bir yere gideceksek 4-5 kişi birlikte gitmek zorunda kalıyoruz” şeklinde konuşuyor. 

BAYRAM ZİYARETİNE KÖPEK ENGELİ

Nadir Mahallesi’ndeki konteyner kentte yaşayanlar kapılarının önüne çıkamıyor ve sabaha kadar uyuyamıyorlar. Konteyner kentte, sabah-akşam saatlerinde sürüler halinde gezen köpekler hava aydınlanmaya başladıktan sonra havlamaya başlıyor. Konteyner kente bayram için ziyarete gidenler sürüler halinde köpeklerin arabalara saldırması nedeniyle korkudan ailelerini ziyaret edemeden bölgeden ayrılmak zorunda kaldılar.