Çocukların bayram sevincine sevinç katan Ali Abi, İstanbul’dan getirdiği oyuncakları bayram boyunca mahalle mahalle gezerek çocuklara dağıttı. Çocuklar şimdiden Kurban Bayramı’nı beklemeye başladı. 

AHMET ÇAKIR/DARENDE

İstanbul’da ikamet eden Darende Ağızyazı Akpınar Köyü Dernek Başkanı Ali Güneş, bu bayram da kendi başlattığı geleneği bozmadı. Ramazan Bayramı öncesi Darende’ye gelen Ali Güneş, İstanbul'dan çocuklara vermek için getirdiği oyuncakları, mahalle mahalle gezerek dağıttı.

ÇOCUKLARIN SEVİNMESİ YETİYOR

Çocukların gülmesiyle dünyanın güzelleşeceğini vurgulayan Ali Güneş, “Ben çocukları çok fazla seviyorum. Özellikle onlara hediyeler verdiğimde o sevinçlerini görmek bana ‘Ali Abi’ demeleri tüm yorgunluğumu geçiriyor ve bana yaşama sevinci veriyor. Her yerde her zaman söylerim ‘Çocuklar Gülsün, Dünya Gülsün’ diye. Ben aracı oluyorum ya da vesile oluyorum diyelim. Ben oyuncakları bize ulaştıran hayırseverlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.  

KURBAN BAYRAMINA HAZIRLIK BAŞLIYOR

İstanbul Darende arası gönül köprüsü kurmaya devam eden Güneş, “Tekrar İstanbul’a döneceğim bu seferde Kurban Bayramı’nda çocuklara dağıtacağım oyuncakları bir araya getireceğim. Dostlarımız bizi çok iyi tanıyor, biz söylemeden ya da gitmeden kendileri bizi arıyor. Darende için yaptığım her şey beni mutlu ediyor. Darende’ye gelmek için hiçbir fırsatı kaçırmıyorum” şeklinde konuştu.