Doktor Eser, çocukların internet bağımlılığından kurtulması ve sosyalleşmesi için her mahalleye çocuk parkı ile sosyal tesis yapacaklarını açıkladı.

AHMET ÇAKIR/DARENDE

Yeniden Refah Partisi Darende Belediye Başkan Adayı Süleyman Eser, seçim çalışmalarına devam ediyor. Esnaf ziyaretlerini ihmal etmeyen Eser’in seçim bürosuna gün boyu destek ziyaretleri oluyor. Doktor Eser, kapalı sistem pazarın kurulması, güreşin geliştirilmesi, her mahalleye sosyal tesis ve park yapılması ilgili projelerini paylaştı.

KAPALI TEZGAHLAR YAPILMALI

Çarşı esnafını ziyaret eden Eser, “Çarşıyı kaldırmaktan ziyade, oraları restore edip mevcut haliyle kullanılabilir diye düşünüyorum. Güzel büyük bir alan. Peynir pazarı, köy pazarı bu şekilde kalsın ama kapalı tezgahlar yapsak. Köylüler getirdiği ürünleri satsa. Köyden gelen doğal ürünlerin daha modern alanlarda satışı yapılsa kötü mü olur? Tereyağını, peynirini, yoğurdunu, sütünü, meyvesini, sebzesini, dağlarda topladığı bitkileri ya da evde yaptığı ürünleri kurduğumuz kapalı tezgahlarda satsalar hem müşteri hem satıcı daha rahat eder. Tozlar ürünlerin üzerine gitmez. Pazarı bölümlere ayırsak meyve sebze yeri, işte hayvansal ürün bölümü şeklinde. Yerlerde tezgah açmak yerine tezgah kursak insanlar marketlere gitmek yerine daha çok pazarda alışverişini yapar. Kadınlarla ilgili pazar açmayı ya da belediye aracılığıyla bir kooperatif kurmayı düşünüyorum. Onların yaptığı ürünleri paraya çevirmemiz lazım kadınların eline para geçmeli” şeklinde konuştu.

HER MAHALLEYE ÇOCUK PARKI VE SOSYAL TESİS

İnsanların rahatlaması ve çocukların internet bağımlılığından kurtulması için çalışmalar yapacaklarını belirten Doktor Eser, “Her mahalleye sosyal tesisler ve çocuk parkları yapmayı düşünüyorum. İnsanların sosyal problemlerini sosyal tesislerle çözmüş olacağız. Gelsinler otursunlar, konuşsunlar, rahatlasınlar. Çocukların internet, cep telefonu ve televizyondan ayrılması gerekiyor. Bunun için de çocuk parkları yapmalıyız. Parklarda enerjilerini atsınlar. Spor yapmış olsunlar. Bu parklar mahallelerimizin acil ihtiyacı aslında. Bir de halkın kondisyon veya spor yapabileceği parklar oluşturacağız. Spor kursları açmalıyız. Spor salonlarımız şimdilik yeterli. Hocalarla anlaşarak kurs verilmesini sağlayabiliriz. Bu projelerle gençler sosyalleşir ve spor yapmış olur” ifadelerini kullandı.

GÜREŞ FESTİVALİ GENİŞLETİLEBİLİR

Darende deyince akıllara güreş geldiğini belirten Eser, “Güreş kulübü adı altında bir çalışma yapılmasını hep önerdik. Daha önce çok destek olduk. Zengibar Karakucak Festivali her yıl yapılıyor. Bu festivalleri daha geniş kapsamlı yapmayı düşünüyorum. Güreşe de her türlü desteği vereceğiz. İnsanlar festivale gelsin Darende’yi görsün. Ata sporumuzu geliştirmek ve unutturmamak için güreşçi yetiştirmek gerekli. Festivalde bizim yetiştirdiğimiz sporcular olsun istiyorum. Birkaç güreş hocasıyla görüşme yapılabilir. Milli Eğitim ya da Halk Eğitimden kurslar için destek alınabilir” dedi.