Belediyelerin yöresel ürünler üreten kadınlara destek vermesi gerektiğini belirten Keyhıdır, “Bu insanlara imkan tanımanız, yer göstermeniz lazım” dedi.

AHMET ÇAKIR/DARENDE

Yol üzerinde yeni işletmelerin açılması gerektiğini ve bu işyerlerinin otogar projesiyle bir bütün olarak yapılması gerektiğini belirten Saadet Partisi Darende Belediye Başkan adayı Çelebi Keyhıdır, “D-300 karayolunun kenarlarının düzenlenmesi lazım. Özellikle yeni iş yerlerinin açılması lazım. Yöresel ürünler yapan hanımlara imkan tanımanız, yer göstermeniz lazım” dedi.

YENİ İŞ YERLERİ YAPILMALI

Seçim çalışmaları kapsamında ziyaretlerde bulunan Keyhıdır, “Bizim yol üzerinde çok fazla işletmemiz yok. Olanlar da inşaat malzemesi, tarım aletleri işte iki tane üç tane dükkan var. Saat 24’ten sonra otobüsten, arabadan Darende’ye gelen bir yolcuyu ağırlayacak bir yerimiz bile yok. Sabah erken gelen adam soğuktan koşu yapıyor, yürüyüş yapıyor ki üşümesin. Mutlaka otogarla beraber bu işin de yapılması lazım oturma alanları, çay ocakları insanların oturabileceği yerler yapılması lazım. D-300 karayolunun kenarlarının düzenlenmesi lazım. Özellikle yeni iş yerlerinin açılması lazım. Bu iş iki tane, üç tane dükkanda olmaz” şeklinde konuştu.

“İŞ OLSA İNSANLAR GİTMEZ”

Kadınların üretim için belediye tarafından desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Keyhıdır, “Yöresel ürünler satan hanımların eriştelerinin yapılabildiği-satılabildiği yerler olması lazım. Kadınların önüne proje konması ve desteklenmesi lazım. Ya bizim eriştemiz var! Ne bileyim işte ıspanaklı böreğimiz var! Bunları yapamıyoruz. Çok güzel bir şekilde işletme açtığınızda müşterisi de olur. Var mı böyle bir yerimiz; maalesef! Yöresel işler yapacak kişilere belediyemizin destek olması lazım. Bu insanlara imkan tanımanız, yer göstermeniz lazım ki bunlar olsun. Ve bu aynı zamanda göçü önleme adına da bir hizmettir. Hepimiz işte malum sebeplerden dolayı Darende’mizi terk edip gidiyoruz ama burada iş imkanı olsa yapılabilecek şeyler olsa insanlar kalmayı tercih eder” ifadelerini kullandı.