Belediye Başkanı Bozkurt, hizmet önceliğini daha önce belediyenin uğramadığı yerlere vereceğini açıklayarak, muhtarların mahallerindeki sorunları kendilerine bildirmelerini istedi.

AHMET ÇAKIR/DARENDE

Yeni seçilen muhtarla yaptığı ilk toplantıda Darende Belediye Başkanı Alican Bozkurt, “Öncelikle şimdiye kadar hizmet alamamış mahallelerimizde işe başlayacağım. Sizlerde uygun görürseniz elimiz o bölgelere de değsin, istiyorum. Bunu da bana çok görmeyin” şeklinde konuştu

31 Mart yerel seçimlerden sonra Darende’de muhtarlarla ilk toplantı Milli Eğitim Müdürlüğü salonunda yapıldı.

ARALIKLARLA TOPLANTI YAPILACAK

Toplantıda konuşma yapan Darende Kaymakamı Şeref Gülyer, “Değerli belediye başkanım ve yeni seçilen muhtarlarımız çok önemli görevler sizleri bekliyor. İnşallah hep birlikte başarışı şekilde hizmet ederiz. Önceki muhtarlarımız pandemi ile başladı, depremle devam ettiler. Allah hepsinden razı olsun. Ben tanışma toplantısında zamanınızı almadan arz-talep üzerinde duralım. İleri zamanlarda aralıklarla muhtarlar toplantısını yapacağız. Belediyemizle birlikte, diğer kurumlarımızla hizmet edeceğiz” dedi.

“TARAFSIZ OLARAK BİZLERE YANSITIN”

Muhtarların desteğinin hizmet etmek için çok değerli olduğunu vurgulayan Gülyer, “Çok şükür; huzurlu bir ilçeyiz. Adına ve manevi yetine yakışır bir ilçe. Zaten bu durum asayiş oranı rakamlarında da görünüyor. Çalışkan insanlarımız var, kimse kimsenin işine karışmıyor. Ufak defekt sorunlarımız oluşsa da birlikte çözeceğiz. Sayın muhtarlarımız sizlerin desteği bizim için önemli. Mahallelerdeki durumları kamu vicdani açısından tarafsız olarak bizlere yansıtırsanız; sorunlar çok daha kolay şekilde çözülür. Bugüne kadar bunu gördük. İnşallah bundan sonra da böyle olur” şeklinde konuştu.

ÖNCELİK HİZMET ALMAYAN YERLER

Önceliği hizmet almamış bölgelere vereceklerini belirten Darende Belediye Başkanı Alican Bozkurt, “Öncelikle şimdiye kadar hizmet alamamış mahallelerimizde işe başlayacağım. Bunu da bana çok görmeyin. Muhtarlar başımızın tacıdır. Onlar da seçimle görevlerine geldiler. Ben yeni seçilen muhtarlarıma başarılar ve muafiyetler diliyorum. Mahallemizi, Darende’mizi daha iyi nasıl yönetiriz? Darende’ye daha güzel nasıl hizmet ederiz? İnşallah bunların yollarını arayıp beraberce aynı sofrada yemeğimizi yiyip bir aile gibi işimize devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

2025’TE BAZI MAHALLELER DOĞALGAZA KAVUŞACAK

AKSA ile doğalgaz için görüşmeler yaptıklarını söyleyen Bozkurt, şöyle devam etti: “Değerli muhtarlarım zorlu bir süreçten geçtik; pandemi, deprem. Zorlu bir süreç tabi ki ekonomik sıkıntıları da oldu, kolay değil. Şu an 11 il yeniden inşa ediliyor. Devletimiz açısından zor Allah devletimize zeval vermesin! Allah Cumhurbaşkanımıza uzun ömürler versin! Dün TOKİ inşaatına gittim; 258 deprem konutunu 11 ay içerisinde teslim edilecek. Yine bölgemizde yapılan köy evleri bitmek üzere. Yeni ihaleler yapılıyor. Doğalgaz, şehir merkezinde olmasına rağmen gidemediği birçok mahalle var. Dün AKSA doğalgaz ekibiyle bir çalışma yaptık İnşallah 2025 yılında bu mahallelerimiz de doğalgaza kavuşacak. Ayrıca ilçemizde imara uygun mahallerde konut yapımları başladı. Muhtarlarımızdan şunu bekliyoruz: Kendi mahallelerinde imara uygun olmayan yapılanmaya müsaade etmemelerini. Şu an birçok mahallemizde yıkım kararı alınmış ve bekleyen binalarımız var; bunların çözümü çok zor. Gelişi güzel yapılan binalarımız var. Bu sorunun çözümü çok kolay değil arkadaşlar! Muhtarlarımıza çok iş düşüyor. Biz belediye olarak harç derdinde değiliz. Tek derdimiz İnsanlarımız sonradan mağdur olmasın. Sonradan yıkımla kaşı karşıya kalınmaması. İleride üzülmemek için belediyemizle irtibat halinde olmalıyız. Herkes yasal ve tapulu olan yerlerine inşaatını yapsın. Darende’ye ciddi göç var; vatandaşlarımız köyüne ev yapmak istiyor. Biz de bundan memnuniyet duyarız.”

NASIL ARSA BULURUZ?

Darende’de arsa sorunu olduğunu belirten Bozkurt, “Arsa oluşum çalışmalarımız başlamış bulunmaktayız. Kırsal mahallelerimizde vatandaşlarımıza yasal çerçevede nasıl arsa bulabiliriz, çalışması içerisindeyiz. Muhtarlarımızın bu konuda bizlere yardımcı olmalarını istiyoruz. Değerli muhtarlarım çok sayıda sorunun olduğunu biliyoruz. Bu sorunların hepsini hemen çözmenin ihtimali yok ama sorunları öncelikli sırasına göre yazarsanız, ona göre çalışma yaparız. Öncelik olarak önceki belediyelerin uğramadığı yerlerden başlamak istiyorum. Sizlerde uygun görürseniz elimiz o bölgelere de değsin, istiyorum. İnşallah! süreç içerisinde sorunları çözmeye çalışacağız” ifadelerini kullandı.

“İLÇE BELEDİYESİNİ ATLAMAYIN”

Toplantıda aldıkları karar çerçevesinde sorunların öncelikle ilçe belediyesine bildirilmesi gerektiğini söyleyen Başkan Bozkurt, “Bizler iyi niyetliyiz, sizlerin de iyi niyetle seçildiğinizi biliyorum. Değerli muhtarlarım büyükşehirde yaptığımız toplantıda bir karar alındı. ‘Bir talebiniz olduğunda başkan veya başkan yardımcıları ile muhatap olunsun. İlçe belediyesini atlayarak, kimse bizden bir talepte bulunulmasın’ denildi. Sorunların mutlaka ilçe belediyenin bilgisi dahilinde olması istendi. Biz hizmet için geldik. Sizler hizmet için seçildiniz. İnşallah sorunları çözümünü samimi bir şekilde arayacağız” dedi.