Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Battalgazi’de Çevre Festivali Düzenlendi

Battalgazi Belediyesi, Çevre Haftası kapsamında öğrencilerin çevre ve geri dönüşüm temalı çalışmalarını sergilediği, tiyatro gösterileri ve atölyelerin yer aldığı Çevre Festivali düzenledi. Başkan Bayram Taşkın, çevre bilincinin küçük yaşlarda kazanılmasının önemine dikkat çekti.

Battalgazi Belediyesi, Çevre Haftası kapsamında öğrencilerin çevre ve geri dönüşüm

Battalgazi Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, Çevre Haftası kapsamında öğrenciler ve vatandaşları bir araya getiren Çevre Festivali düzenledi. Festivalde çevre bilincini artırmaya yönelik sergiler, tiyatro gösterileri, atölye çalışmaları ve uygulamalı etkinlikler gerçekleştirildi.

Öğrenciler Çevre Temalı Çalışmalarını Sergiledi

Festival kapsamında Kazım Karabekir İlkokulu, Gazi İlkokulu ve Altıncağ Anaokulu öğretmenleri ile öğrencileri tarafından hazırlanan çevre ve geri dönüşüm temalı çalışmalar ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Etkinlikte öğrencilerin sahnelediği gösteriler ve tiyatro performansları izleyicilerden yoğun ilgi gördü. Program alanında kurulan stantlarda çevre bilincini güçlendirmeye yönelik çeşitli uygulamalar yer aldı.

 Sıfır Atık ve Geri Dönüşüm Atölyeleri Yoğun İlgi Gördü

Festival alanında;

– Botanik Market, – Atık Kıyafet Detoksu, – Baskı Atölyesi, – Atıktan Bilime, – “Gelecek Rüzgârla Esiyor” rüzgâr gülü atölyeleri

gibi etkinlikler düzenlendi. Katılımcılar geri dönüşüm ve yeniden kullanım temalı uygulamalara doğrudan katılma fırsatı buldu.

Başkan Bayram Taşkın: “Çevre Bilinci Küçük Yaşta Kazanılmalı”

Programa katılan Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, öğrencilerin hazırladığı stantları gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Taşkın konuşmasında, çocukların çevre konusundaki duyarlılığının geleceğe dair umut verdiğini belirterek şunları söyledi:

“Burada sergilenen çalışmalar bizleri gerçekten mutlu etti. Çocuklarımızın çevre konusunda gösterdiği duyarlılık, ortaya koyduğu emek ve yetenek geleceğe dair umutlarımızı artırıyor. Bu nedenle öğrencilerimizi, onları yetiştiren öğretmenlerimizi ve her zaman yanlarında olan velilerimizi ayrı ayrı tebrik ediyorum.”

“Daha Temiz Bir Battalgazi İçin Çalışıyoruz”

Çevre bilincinin küçük yaşlarda kazanılmasının büyük önem taşıdığını vurgulayan Taşkın, “Daha temiz bir dünya, daha temiz bir Türkiye, daha temiz bir Malatya ve Battalgazi için çocuklarımızın bu bilinçle yetişmesi büyük önem taşıyor” dedi.

Battalgazi Belediyesi olarak çevre alanındaki çalışmalara destek vermeyi sürdüreceklerini belirten Taşkın, okullar ve ailelerle iş birliği içinde çevreye duyarlı nesiller yetiştirmeye devam edeceklerini ifade etti.

 Katılımcılara Hediyeler Verildi

Festival kapsamında düzenlenen etkinliklere katılan öğrencilere ve ziyaretçilere çeşitli hediyeler takdim edildi. Çevre bilincinin geliştirilmesine yönelik program, katılımcıların yoğun ilgisiyle tamamlandı