Yeşilyurt Meclisinde Önemli Açıklamalar
İlhan Geçit başkanlığında gerçekleştirilen Yeşilyurt Belediye Meclisi Mayıs Ayı toplantısında, kentsel dönüşüm ve rezerv alan projelerine ilişkin önemli bilgiler paylaşıldı.
Kadim Bölgelerde 175 Rezerv Alan Onayı
Yeşilyurt’un kadim bölgeleri olan Çırmıktı, Gündüzbey, Barguzu, Banazı ve Kileyik için hazırlanan toplam 175 rezerv alan projesinin onaylandığı bildirildi.
Başkan Geçit, bu kapsamda 419 konut ile 174 konut ve ticaret alanının hayata geçirileceğini belirtti. Projeler kapsamında Çırmıktı’da 70 konut ve 38 ticaret alanı, Gündüzbey’de 100 konut ve 40 ticaret alanı, Barguzu’da 100 konut ve 12 ticaret alanı, Banazı’da 135 konut ve 67 ticaret alanı, Kileyik’te ise 14 konut ve 17 ticaret alanı inşa edilecek.
Turgut Özal Mahallesi’nde Konutlar Tamamlandı
Turgut Özal Mahallesi’nde belediyenin öz kaynaklarıyla yürütülen kentsel dönüşüm projesinin tamamlandığını açıklayan İlhan Geçit, 168 konut ve 10 dükkândan oluşan Yeşil Yaşam Evleri’nde hak sahiplerinin taşınmaya başladığını söyledi.
Açılışın 22 Mayıs’ta yapılmasının planlandığı bildirildi.
Tarıma Destek Sürüyor
Toplantıda tarımsal desteklere de değinen İlhan Geçit, iki yılda toplam 550 bin sebze fidesi, 44 bin meyve fidanı dağıtıldığını, ayrıca 85 ton arpanın üreticilere ulaştırıldığını ifade etti.
Mecliste Yeni Kararlar Alındı
Toplantıda 2025 Mali Yılı Kesin Hesap tasdiki onaylanırken, 2026 yılında düzenlenmesi planlanan uluslararası spor organizasyonları için iş birliği protokolü imzalama yetkisi de İlhan Geçit’e verildi.
