Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Azerbaycan’da gerçekleştirilen 19’uncu Uluslararası Tarım Fuarı çerçevesinde düzenlenen Bakanlar Oturumu’na katılarak küresel gıda güvenliği, iklim uyumlu tarım ve su yönetimi konularında değerlendirmelerde bulundu.
Bakan Yumaklı, programın ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye’nin tarım politikalarına ilişkin önemli mesajlar paylaştı.
Yumaklı açıklamasında, “Can Azerbaycan’da küresel gıda sistemlerini, iklim uyumlu tarımı ve suyu merkeze alan üretim planlama modelimizi konuştuk. Türkiye’nin ‘Su Verimliliği Seferberliği’ ve gıda arz güvenliği vizyonu, uluslararası platformlarda örnek alınan bir model haline gelmiştir. Bölgemizdeki ülkelerle el ele vererek küresel krizleri fırsata, ortak projeleri refaha dönüştürmeye kararlıyız.” ifadelerini kullandı.
Toplantıda, iklim değişikliğinin tarımsal üretim üzerindeki etkileri, su kaynaklarının sürdürülebilir kullanımı ve gıda arz güvenliği gibi başlıklar ele alındı. Türkiye’nin son yıllarda hayata geçirdiği su verimliliği politikalarının uluslararası platformlarda dikkat çektiği belirtildi.
Bakan Yumaklı, Türkiye’nin bölge ülkeleriyle iş birliğini artırarak küresel gıda krizlerine karşı ortak çözümler üretme hedefinde olduğunu da vurguladı.
