Battalgazi Belediyesi, “yaşlılar toplumun hafızasıdır” anlayışıyla hareket ederek ilçe genelinde yalnız yaşayan vatandaşlara yönelik kapsamlı bir ziyaret programı başlattı. Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda, şu ana kadar 100’e yakın yaşlı vatandaşın kapısı çalındı.
İhtiyaçlar Anında Gideriliyor
Ekipler, ziyaret ettikleri evlerde yaşlıların hal ve hatırlarını sorarak onlarla yakından ilgileniyor. Sosyal yardım ve destek çalışmaları çerçevesinde yaşlıların ihtiyaçları yerinde tespit edilirken, acil talepler belediye imkanlarıyla anında çözüme kavuşturuluyor. Ziyaretler sırasında yaşlılara günün anısına çeşitli hediyeler de takdim ediliyor.
Hedef: Tüm Yalnız Yüreklere Dokunmak
Belediye Başkanı Bayram Taşkın, yaşlıların bereket kaynağı olduğunu vurgulayarak, hedeflerinin ilçede ikamet eden ve yalnız yaşayan tüm yaşlılara ulaşmak olduğunu belirtti. Proje, devletin şefkat elini hissettirmenin yanı sıra yaşlıların sosyal hayattan kopmamalarını amaçlıyor.
“Unutulmadığımız İçin Mutluyuz”
Belediye ekiplerini karşılarında gören yaşlı vatandaşlar, hatırlandıkları için büyük mutluluk yaşadıklarını ifade etti. Kendilerini yalnız bırakmayan ekiplere teşekkür eden mahalle sakinleri, bu tür ziyaretlerin kendilerine moral verdiğini belirterek Belediye Başkanı Bayram Taşkın’a selam ve dualarını iletti.

