Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Tarım Arazilerinde ‘Lüks Villa’ Dönemi Kapanıyor: Bakanlıklar Düğmeye Bastı!

Hobi bahçesi adı altında tarım arazilerine inşa edilen lüks villalar ve kaçak yapılar için yeni dönem başlıyor. Üç bakanlığın ortaklığında kurulan komisyon, gerçek tarımsal kullanım ile lüks yapılaşmayı tek tek ayrıştıracak.

Hobi bahçesi adı altında tarım arazilerine inşa edilen lüks villalar

Tarım arazilerinin korunmasına yönelik hazırlanan yeni yasal düzenlemede sona gelindi. AK Parti kaynaklarından edinilen bilgilere göre; hobi bahçesi maskesiyle yapılan kaçak yapılaşmaya karşı en kapsamlı denetim süreci başlatılıyor.

Üçlü Komisyon Sahaya İniyor

Tarım ve Orman, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği ile İçişleri bakanlıklarından oluşan “Üçlü Komisyon”, özellikle büyükşehir çevrelerindeki tarım alanlarını mercek altına alacak. Sahada yapılacak incelemelerle, tarımsal faaliyet dışı lüks yapılaşmaya geçit verilmeyecek.

Villa mı, Hobi Bahçesi mi?

Hazırlanan düzenlemeyle birlikte “gerçek hobi bahçesi” ile “kaçak villa” arasındaki kriterler netleşiyor:

  • Havuzlu ve Ticari Yapılara Yasak: Tarım arazisi üzerine inşa edilen havuzlu villalar, lüks konut projeleri ve ticari yapılar doğrudan kaçak yapı statüsünde değerlendirilecek.

  • İzin Şartı Getiriliyor: Gerçek anlamda tarımsal faaliyet yürüten vatandaşlar, ilgili mercilere başvuru yaparak izin alabilecek.

  • Betonlaşmaya Geçit Yok: Toprağın verimliliğini öldüren beton dökülmüş alanlar ve kalıcı lüks yapılar için yıkım dahil sert yaptırımlar yolda.

Büyükşehir Çevresine Titiz Koruma

Özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir gibi metropollerin çevresinde yoğunlaşan hobi bahçesi projeleri, komisyonun öncelikli çalışma alanı olacak. Tarım arazilerinin bölünmesinin ve amaç dışı kullanımının önüne geçilmesi hedefleniyor.