Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Malatya’da Ölümlü Kazalar Azaldı, Yaralanmalı Kazalar Arttı

Malatya Valisi Seddar Yavuz, il genelindeki trafik denetim ve kaza verilerini açıkladı. Ölümlü kazalarda %15 düşüş sevindirirken, toplam kaza sayısındaki artış dikkat çekti. Okul servis denetimlerinde ise %27’lik rekor bir artış yaşandı.

Malatya Valisi Seddar Yavuz, il genelindeki trafik denetim ve kaza

Malatya Trafik Verileri Açıklandı: Can Kaybı Azaldı, Denetimler Yoğunlaştı

Malatya Valisi Seddar Yavuz, şehirdeki trafik güvenliğine dair çarpıcı verileri kamuoyuyla paylaştı. Vali Yavuz’un açıklamasına göre, yıl içinde gerçekleştirilen yoğun denetimler meyvesini verdi. Kent genelinde meydana gelen ölümlü trafik kazaları yüzde 15 oranında azalma gösterdi.

Ancak, toplam trafik kazası sayısında (2.422 kaza) %1,7’lik bir artış kaydedilirken, yaralanmalı kazalarda yüzde 1,9 artış yaşandı. En büyük başarı, alınan tedbirlerle kaza yerinde hayatını kaybedenlerde %15, hastanede vefat edenlerde %35 ve yaya ölümlerinde ise %50 oranında düşüş sağlanması oldu.

Tescilli Araç ve Denetim Artışı

Malatya’da tescilli araç sayısı 247 bin 394’e ulaşarak %5,1 artış gösterirken, motosiklet sayısındaki %18’lik dikkat çekici artış güvenlik ihtiyacını bir kez daha gösterdi.

Trafik ekipleri bu dönemde 1.5 milyonu aşkın aracı denetleyerek, denetim sayısını geçen yıla göre yüzde 7,2 artırdı. Kurallara uymayan 278 binden fazla sürücüye cezai işlem uygulandı.

Okul Servislerine %27 Daha Sıkı Kontrol

Vali Yavuz, çocukların güvenliğine öncelik verdiklerini vurgulayarak, Emniyet ve Jandarma Trafik ekiplerinin okul servislerine yönelik denetimlerini yüzde 27 oranında artırdığını açıkladı. Toplam 14 bin 271 okul servisi detaylıca kontrol edildi.

Vali Yavuz, aşırı hız ve emniyet kemeri kullanımı gibi eksikliklerin şehir içi kazaların ana nedeni olduğunu belirterek, Elektronik Denetleme Sistemi (EDS)’nin yakında tam kapasiteyle devreye alınacağını duyurdu.