Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Tatar’dan Türk Gayrimenkul Yatırımcılarına KKTC Çağrısı: “Güvenli ve Cazip Bir Merkeziz”

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu (TEMFED) heyetini ağırladı. Tatar, Türk gayrimenkul yatırımcılarını Kuzey Kıbrıs’a davet ederek, ülkenin güvenli ve hızla gelişen bir yatırım merkezi olduğunu vurguladı. Malatya Emlak Komisyoncuları Esnaf Odası Başkanı Ali Özgül ise Malatyalı yatırımcılara KKTC için destek sözü verdi.

 KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu

Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu’nun (TEMFED) 2025 yılı Sonbahar Başkanlar Kurulu Toplantısı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) gerçekleştirildi. Türkiye genelinden çok sayıda oda başkanının katıldığı toplantının ardından, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, TEMFED heyetini Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etti.

KKTC Yatırım Potansiyeli Vurgulandı

Samimi bir ortamda gerçekleşen kabulde Cumhurbaşkanı Tatar, konuk heyete Kuzey Kıbrıs’ın yatırım potansiyeli hakkında kapsamlı bir sunum yaptı. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, konuşmasında Türkiye’deki gayrimenkul yatırımcılarına özel bir çağrıda bulundu.

Tatar, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olarak Türkiye’den gelecek gayrimenkul yatırımcılarını adamızda görmekten büyük memnuniyet duyarız. KKTC, güvenli, cazip ve hızla gelişen bir yatırım merkezidir,” ifadelerini kullandı. Bu açıklama, KKTC emlak sektörü için Türkiye’den gelecek yatırımlara verilen önemi bir kez daha ortaya koydu.

Malatya’dan KKTC Yatırımlarına Destek

Toplantıya katılan isimlerden Malatya Emlak Komisyoncuları Esnaf Odası Başkanı Ali Özgül, etkinliğin sektör ve Türkiye–KKTC ilişkileri açısından büyük önem taşıdığını belirtti.

Yapılan temasların verimli geçtiğini vurgulayan Özgül, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın misafirperverliğinin Türkiye’deki gayrimenkul sektörüne motivasyon kazandırdığını söyledi.

Özgül, ayrıca Malatyalı yatırımcılar için özel bir taahhütte bulunarak, “Kuzey Kıbrıs’ta yatırım yapmak isteyen Malatyalı hemşehrilerimize aracılık yapmaya, doğru bilgi ve güvenilir yönlendirme sağlamaya hazırız. Amacımız, hemşehrilerimizin güvenle yatırım yapmalarını sağlamaktır” dedi.

Bu buluşma, Türkiye ve KKTC arasındaki gayrimenkul yatırım iş birliğini artırma yolunda önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.