Yeşilyurt Belediyesi’nden Eğitime Destek: 31 Öğrenci Nakdi Yardım Alacak
Yeşilyurt Belediyesi’nin 2025 YKS sonuçlarına göre ilk 2000’e giren öğrencilere yönelik başlattığı “Eğitime Destek” projesi kapsamında 31 öğrenciye nakdi yardım yapılacak. Başkan İlhan Geçit, “Eğitime desteğimiz artarak devam edecek” dedi.
Yeşilyurt Belediyesi, 2025 Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) dereceye giren öğrenciler için hayata geçirdiği “Eğitime Destek Projesi”nin başvuru sürecini tamamladı. Yapılan değerlendirmeler sonucunda, başvuru kriterlerini karşılayan 31 öğrenciye nakdi yardım sağlanacağı açıklandı.
Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit’in talimatıyla başlatılan proje kapsamında;
-
İlk 1000’e giren öğrencilere 10.000 TL,
-
1000-2000 aralığında yer alan öğrencilere ise 5.000 TL destek verilecek.
Başvuru Kriterleri ve Sonuç
Projeden yararlanmak için öğrencilerin;
-
Yeşilyurt’ta ikamet etmesi ve son 6 ayda adres değişikliği yapmamış olması,
-
2025 YKS sonuçlarına göre ilk kez bir yükseköğretim programına yerleşmiş olması,
-
Derece yaptığı alandaki bir bölüme kayıt yaptırması şartı arandı.
Belirlenen kriterleri karşılayan 31 öğrenciye ödülleri ilerleyen günlerde düzenlenecek programla takdim edilecek.
Başkan Geçit: “Geleceğe yapılan en büyük yatırım eğitimdir”
Eğitime destek vermeye devam edeceklerini vurgulayan Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, şu ifadeleri kullandı:
“2025 YKS’de ilk 2000’e giren öğrencilerimizin başarısı bizleri gururlandırmıştır. Eğitime yapılan her destek, geleceğe yapılan en büyük yatırımdır. Öğrencilerimizin daha rahat koşullarda eğitimlerine devam etmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Onların başarısı, yeni başarı hikâyelerine ilham olacaktır. Belediye olarak gençlerimizin eğitim yolculuğunda yanında olmaya devam edeceğiz.”
TRT GAP Radyo’da Eğitim Yatırımlarını Anlattı
Başkan Geçit ayrıca, TRT Gap Radyo’da yayınlanan “Hayatın İçinden” programına katılarak, “Eğitime Destek” projesi ve Yeşilyurt’ta eğitime yönelik yatırımlar hakkında bilgi verdi. Geçit, gençlerin akademik ve sosyal gelişimlerine katkı sağlayacak projelerin süreceğini belirtti.
