Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Türkiye Voleybol Federasyonu Malatya’da

Voleybol altyapı taraması Malatya – Kız Milli Takımı için genç yetenekler sahada! Altyapı Kız Milli Takımı oyuncu havuzunu genişletmek amacıyla düzenlenen sporcu taramalarında genç sporcular teknik ve fiziksel açıdan detaylı değerlendirmeden geçti.

Voleybol altyapı taraması Malatya – Kız Milli Takımı için genç

GENÇ YETENEKLER DETAYLI ANALİZDEN GEÇTİ

Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından Altyapı Kız Milli Takımı oyuncu havuzunu genişletmek amacıyla başlatılan sporcu taramaları Malatya’da gerçekleştirildi.

Organizasyonda genç sporcular, performans ölçümlerinin yanı sıra teknik becerileri açısından da kapsamlı şekilde değerlendirildi. Antrenör ekipleri tarafından yapılan analizlerde sporcuların fiziksel yeterlilikleri, koordinasyon kabiliyetleri ve oyun içi performansları kayıt altına alındı.

MİLLİ TAKIM İÇİN KRİTİK KRİTERLER AÇIKLANDI

Yetkililer tarafından açıklanan kriterlere göre;

  • 2012 doğumlu sporcular için 178 cm ve üzeri,
  • 2013 doğumlu sporcular için 175 cm ve üzeri boy şartı aranıyor.

Bununla birlikte, belirlenen fiziksel kriterleri karşılamasa da motorik özellikleri güçlü olan sporcuların da antrenörler tarafından değerlendirmeye alınabileceği belirtildi.

BAŞVURULAR E-POSTA İLE YAPILACAK

Taramalara katılmak isteyen adayların, sporcu bilgi formunu eksiksiz doldurarak tarama tarihinden en az 2 gün önce ilgili e-posta adresine excel formatında göndermeleri gerektiği bildirildi.

TARAMALAR DİĞER İLLERDE DEVAM EDECEK

Altyapı Kız Milli Takımı sporcu taramalarının farklı illerde de süreceği açıklandı. Program kapsamında:

  • Diyarbakır’da 28 Mart 2026 Cumartesi günü 17.00-19.00 saatleri arasında,
  • Gaziantep’te ise 29 Mart 2026 Pazar günü 17.00-19.00 saatleri arasında taramalar gerçekleştirilecek.

Yetkililer, bu organizasyonla Türk voleybolunun geleceğini şekillendirecek yeni yeteneklerin keşfedilmesini hedefliyor.