Malatya Özal Mahallesi’nde 25 Kilometrelik Yeni İçme Suyu Hattı İle Su Sorunu Çözülüyor
Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Yeşilyurt ilçesine bağlı Özal Mahallesi’nin altyapısını güçlendirmek amacıyla önemli bir yatırım başlattı. Mahallede yaşanan ve özellikle yüksek kesimleri etkileyen içme suyu sıkıntısını kökten çözmek için 25 kilometre uzunluğunda yeni içme suyu hattı yapım çalışması sürüyor. Çalışmanın yaklaşık 2 kilometrelik bölümü tamamlandı.
Yüksek Kesimlerdeki Su Kesintileri Sona Erdi
Özal Mahallesi Muhtarı Halit Çoban, devam eden çalışmaların mahalle sakinleri için büyük önem taşıdığını belirtti. Su sorunlarının çözümü için destek veren başta Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er olmak üzere tüm yetkililere teşekkür eden Muhtar Çoban, “Bizim su sorunumuz çoktu. Yüksek yerlere su gelmiyordu. Bu çalışmalar bittikten sonra inşallah su sorunumuz kalmayacak ve yüksek kesimlerde su kesintileri tarihe karışacak,” dedi.

MASKİ: Sorunu Kalıcı Çözüm Getiriyoruz
MASKİ Genel Müdürü Sinan Çeçen, kent genelinde sağlıklı ve sürdürülebilir içme suyu altyapısı oluşturma hedefleri doğrultusunda çalışmaların kesintisiz devam ettiğini vurguladı. Çeçen, Özal Mahallesi içme suyu hattı projesinin tamamlandığında, mahallenin yıllardır süren su sıkıntısının kalıcı olarak ortadan kalkacağını söyledi. MASKİ olarak geleceğe dönük planlı altyapı yatırımlarıyla vatandaşların yaşam kalitesini artırmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi. Bu dev yatırımın, Özal Mahallesi’nin içme suyu ihtiyacını uzun yıllar karşılayacağı belirtiliyor.
