“Bu Kış Gününde Nereye Gidelim?”
Medicana Konteyner Kent önünde mikrofonlarımıza konuşan depremzedeler, 9 Şubat itibarıyla tahliye baskısı altında olduklarını söyledi. Hak sahibi olduklarını vurgulayan vatandaşlar, anahtar teslimi yapılmadan yapılan tahliyenin kabul edilemez olduğunu dile getirdi.
“Evimiz Çıktı Ama Anahtarımız Yok”
Depremzede bir vatandaş yaşadıklarını şöyle anlattı: “Ana kura çekildi, evim çıktı ama anahtarım hâlâ verilmedi. Evim olmadan nereye gideyim? Anahtarı verin, aynı gün çıkalım.”
Vatandaş, eşyalarının bir kısmının depoda su baskınına uğradığını, kalan eşyalarını koyacak bir yerinin olmadığını belirtti.
Engelliler ve Çocuklar İçin Hayat Daha da Zorlaşıyor
Konteyner kentte yaşayan birçok ailenin engelli bireyler ve öğrencilerden oluştuğuna dikkat çekildi. “Eşim engelli, ben engelliyim. Bir de çocuğum var. Okulu burada. İşimiz burada. Bizi buradan oraya sürüklüyorlar.”
“Elektrik ve Suyu Keseriz Denildi”
Depremzedeler, yetkililer tarafından elektrik ve su kesintisi tehdidiyle karşı karşıya kaldıklarını öne sürdü.“Devlet bizi buraya yerleştirdi. Şimdi vatandaşın elektriğini, suyunu kesmek hangi vicdana sığar?”
Tek Talepleri Var: Birkaç Ay Süre
Vatandaşlar, taleplerinin net olduğunu vurguladı: “Sadece anahtarlarımız teslim edilene kadar burada kalmak istiyoruz. 4–5 ay sonra zaten çıkacağız.”
