Malatya genelinde bu akşam saatlerinden itibaren kuvvetli karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerde yoğun kar yağışı bekleniyor. Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, 25 Şubat 2026 saat 18.00’den 26 Şubat 2026 saat 23.59’a kadar sürecek yağışların ulaşımda aksamaya, sel ve su baskınlarına, buzlanmaya ve yüksek kesimlerde tipiye yol açabileceğini açıkladı.
Yapılan meteorolojik değerlendirmelere göre, yağışların Malatya il genelinde etkili olması, özellikle 1500 metre üzerindeki yüksek kesimlerde yer yer yoğun kar şeklinde görülmesi bekleniyor.
Meteoroloji, oluşabilecek riskler arasında ulaşımda aksama, sel ve su baskını, buzlanma ve don olayları ile görüş mesafesinde azalma ve tipiye karşı tedbirli olunmasını vurguladı. Vatandaşların, olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli ve gerekli önlemleri almaları öneriliyor.
