Malatya Temizlik ve Yönetim Hizmetleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MATEYDER) tarafından düzenlenen iftar programında sektör temsilcileri ile sivil toplum kuruluşu yöneticileri bir araya geldi. Programda sektörün gelişimi, deprem sonrası süreçte yaşanan sorunlar ve yerel firmaların desteklenmesi konuları ele alındı.
Programda konuşan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, temizlik ve site yönetimi alanında faaliyet gösteren firmaların bir araya gelerek dernek çatısı altında toplanmasının önemli bir adım olduğunu ifade etti.
Deprem sonrası süreçte Malatya’daki firmaların toparlanmaya çalıştığını belirten Sadıkoğlu, şehirde oluşan iş fırsatlarının büyük bölümünün şehir dışından gelen firmalar tarafından alınmasının istenmediğini dile getirdi.
Sadıkoğlu, “Buradan kamu yetkililerine de sesleniyoruz. Malatya’daki firmaların tercih edilmesi bizim arzumuzdur. Çünkü depremi yaşayan, iş yerlerini ve ürünlerini kaybeden Malatyalı esnaflarımızdır. Ayağa kalkması gereken de yine onlardır. Dışarıdan gelen firmalar işleri tamamladıktan sonra şehirden ayrılabilir ancak Malatya’daki firmalar burada kalmaya ve hizmet vermeye devam edecektir” dedi.
MATEYDER Kısa Sürede 175 Üyeye Ulaştı
MATEYDER Başkanı Süleyman Eski ise derneğin yaklaşık iki ay önce kurulmasına rağmen kısa sürede yoğun ilgi gördüğünü belirtti. Malatya genelindeki temizlik ve site yönetimi firmalarını bir araya getirmeyi hedeflediklerini dile getiren Eski, derneğin 175 üyeye ulaştığını söyledi.
Derneğin temel amacının sektörde birlik ve dayanışmayı sağlamak olduğunu vurgulayan Eski, vatandaşların merdiven altı çalışan firmalar yerine resmi ve güvenilir firmalarla çalışmasının önemine dikkat çekti.
Eski, “Malatya halkını en iyi Malatya insanı bilir. Biz Malatya’daki temizlik firmaları olarak vatandaşlarımızdan bize güvenmelerini istiyoruz. Derneğimizi de bu amaçla kurduk. İnsanların merdiven altı çalışan firmalar yerine vergisini ödeyen, resmi ve güvenilir firmalarla çalışmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Şikâyet Hattı ve Eğitim Programları Planlanıyor
Vatandaşların yaşadığı sorunları dinlemek amacıyla bir sistem kuracaklarını belirten Eski, üye firmalara yönelik eğitim ve sertifika programları düzenleyeceklerini söyledi. Ayrıca vatandaşların doğrudan başvurabileceği bir şikâyet hattı kurmak için çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Eski, bunun bölgede bir ilk olacağını ve deprem sonrası şehirde moral ve motivasyonu artıracağını kaydetti.
Programa katılan MAGİNDER Başkanı Salih Karademir de MATEYDER’in Malatya için önemli bir oluşum olduğunu belirterek dernek yönetimine başarılar diledi. Karademir, Malatya’da kurulan sivil toplum kuruluşlarının şehir için büyük önem taşıdığını vurgulayarak, Malatyalı firmalara destek çağrısında bulundu.
