Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Malatya’da Son 24 Saatte 8 Sarsıntı Kaydedildi

Malatya ve çevresi, son 24 saatte yaşanan bir dizi sarsıntı ile güne başladı. Bölgede en büyüğü 3.4 büyüklüğünde olmak üzere 8 ayrı deprem kaydedilirken, yetkililer can ve mal kaybı olmadığını bildirdi. Depremlerin Kandilli Rasathanesi tarafından kaydedilen detayları ve uzmanların fay hattı uyarıları haberimizde.

Malatya ve çevresi, son 24 saatte yaşanan bir dizi sarsıntı

Malatya Son 24 Saatte Sallandı: En Büyüğü 3.4 Büyüklüğünde Deprem

Malatya deprem haberleri peş peşe geliyor. Doğu Anadolu Fay Hattı üzerinde yer alan Malatya’da, son 24 saatte art arda deprem aktivitesi yaşandı. Kandilli Rasathanesi ve AFAD verilerine göre, 19 Ekim ve 20 Ekim 2025 tarihlerini kapsayan bu süreçte Malatya’da toplam 8 sarsıntı meydana geldi. Bölge halkı tarafından hissedilen bu depremler, özellikle Pütürge, Hekimhan ve Kale ilçeleri merkezli oldu.

En Yüksek Büyüklük Hekimhan’da Kaydedildi

Verilere göre son 24 saatin en büyük sarsıntısı, 20 Ekim 2025 Pazartesi günü sabaha karşı saat 01:47:46’da Hekimhan’ın Kocaozu mevkisinde gerçekleşti. Bu depremin büyüklüğü ML 3.4 olarak ölçülürken, derinliği 5.0 kilometre olarak belirlendi. Sarsıntının, bölgedeki aktif fay hatları üzerindeki hareketliliğin devam ettiğini gösterdiği belirtiliyor.

Diğer önemli depremler ve büyüklükleri ise şu şekilde sıralanıyor:

  • GÜNDEĞER-PÜTÜRGE (MALATYA): ML 2.5
  • GÜZELYURT-HEKİMHAN (MALATYA): ML 1.4
  • KARŞIYAKA-PÜTÜRGE (MALATYA): ML 1.3

Uzmanlar, bölgenin sismik açıdan aktif bir zonda bulunduğunu hatırlatarak, vatandaşların AFAD ve diğer resmi kaynaklardan gelen son depremler hakkındaki uyarıları dikkate almasını tavsiye ediyor. Şimdilik herhangi bir olumsuz durum veya hasar rapor edilmezken, bölgedeki depremler dikkatle izlenmeye devam ediyor.