Gelecek nesillere daha yeşil bir çevre bırakma hedefiyle, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde 81 ilde eş zamanlı düzenlenen “11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü” fidan dikim etkinliği Malatya’da büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Bu yıl “Sevdamız Yeşil Vatan” temasıyla düzenlenen etkinlik, 11 Kasım Salı günü saat 11.11’de Battalgazi İlçesi Yeniköy Mahallesi’nde yapıldı.
Etkinliğe, Vali Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluş yöneticileri, siyasi parti temsilcileri, STK üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Programda konuşan Vali Seddar Yavuz, Malatya’nın kadim bir şehir olduğunu vurgulayarak, deprem sonrası süreçte yeniden imar ve inşa çalışmalarının yanı sıra düzen ve kural bilincini de hâkim kılmak için geniş yelpazede çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Çevresel farkındalığın ve temizliğin önemine dikkat çeken Vali Yavuz, yeşilin insan psikolojisi üzerindeki olumlu etkisini vurguladı ve küresel ısınma tehdidine karşı çevreye duyarlılığın artırılması gerektiğini ifade etti.
Vali Yavuz, ağaçlandırma seferberliğinin sürdürülebilir yönetim ve yaşanabilir bir çevre bırakma vizyonuyla yürütüldüğünü belirterek, “Bugün burada 2.200, il genelinde ise 733.650 fidanı toprakla buluşturuyoruz,” dedi. Bu büyük seferberliğin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın güçlü liderliği ve milletçe gönül verilmesiyle mümkün olduğunu ekledi.
Konuşmaların ardından Vali Seddar Yavuz, protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşların katılımıyla fidanlar toprakla buluşturuldu ve etkinlik sona erdi.
