Malatya, dün akşam saatlerinde başlayan sağanak yağışlarla sarsıldı. Meteoroloji tarafından yapılan sarı kodlu şiddetli yağış uyarısı sonrası, özellikle kentin yüksek rakımlı bölgelerinde dereler doldu.
Yağış Miktarları Arttı
Kent genelindeki yağış ölçümlerine göre, Pütürge ilçesinde metrekareye yaklaşık 20 kilogram yağış düştüğü belirlendi. Yağışın şiddetini en çok hissettirdiği bölgelerden biri ise Doğanşehir ilçesine bağlı Kurucaova oldu.
Şiro Çayı Alarm Veriyor
Kurucaova bölgesindeki yoğun yağış sonucu Şiro Çayı‘nın su seviyesi hızla artarak tehlikeli boyutlara ulaştı. Dere yatağındaki debi artışı, suyun köprü seviyesine kadar yükselmesine neden oldu ve çay, taşma noktasına geldi. Bölgedeki bu anlar vatandaşlar tarafından kaydedildi.
Yetkililer, yağışların aralıklarla devam edebileceğini belirterek, can ve mal kaybı yaşanmaması için vatandaşları dere yataklarına kesinlikle yaklaşmamaları konusunda önemle uyardı.
