Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Malatya’da Malcolm X Tiyatrosuna Yoğun İlgi

Malatya Büyükşehir Ramazan Etkinlikleri kapsamında sahnelenen Malcolm X tiyatro oyunu izleyiciden tam not aldı

Malatya Büyükşehir Ramazan Etkinlikleri kapsamında sahnelenen Malcolm X tiyatro oyunu

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin Ramazan etkinlikleri çerçevesinde sahnelenen Malcolm X tiyatro oyunu büyük beğeni topladı. Başkan Sami Er ve eşi Sevgi Er’in de izlediği programda, kültürel faaliyetlerin Ramazan boyunca süreceği vurgulandı.

Malatya’da Ramazan ayı, Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen kültürel ve sanatsal etkinliklerle dolu dolu geçiyor. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nın organize ettiği Ramazan etkinlikleri kapsamında, Sanat Merkezi’nde ABD’de ırkçılıkla mücadelenin sembol isimlerinden Malcolm X’in hayatını konu alan tiyatro oyunu sahnelendi.

21 Şubat 1965’te yaptığı bir konuşma sırasında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Malcolm X’in mücadelesini anlatan oyun, izleyicilerden tam not aldı. Programa Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er ve eşi Sevgi Er de katıldı.

Başkan Er: “Hak ile batıl mücadelesi insanlık tarihi boyunca sürmüştür”

Tiyatro gösteriminin ardından oyunculara çiçek takdim eden Başkan Sami Er, yaptığı konuşmada hak ile batıl mücadelesinin insanlık tarihi boyunca devam ettiğini ifade etti. Dünyanın farklı bölgelerinde bu mücadelenin çeşitli şekillerde sürdüğünü belirten Er, özellikle Amerika’da siyahilerin ve Müslümanların verdiği mücadelenin bunun önemli örneklerinden biri olduğunu dile getirdi.

Ramazan ayının bir muhasebe ve arınma dönemi olduğuna dikkat çeken Başkan Er, iman, ahlak ve hakka bağlılığın asıl değer olduğunu vurguladı. Er, Malatyalıların ve tüm İslam âleminin Ramazan ayını tebrik ederek, Ramazan boyunca söyleşi, tiyatro ve farklı kültürel programlarla vatandaşlarla bir araya gelmeye devam edeceklerini söyledi.

“Malatya’yı her yönüyle ayağa kaldırıyoruz”

Malatya’nın fiziki olarak yeniden ayağa kalktığını belirten Başkan Er, birkaç ay içerisinde sürecin son aşamasına gelineceğini ifade etti. Kültürel anlamda da daha güçlü ve canlı bir şehir hedeflediklerini kaydeden Er, belediye olarak çalışmaların aralıksız sürdüğünü aktardı.

Öte yandan Başkan Sami Er ve eşi Sevgi Er, Sanat Merkezi’nde düzenlenen Ramazan Çocuk Şenliği’ni de ziyaret etti. Çocuklara şeker dağıtan Başkan Er, özel çocuklarla birlikte “Malatya Malatya” türküsü eşliğinde halay çekerek etkinliğe katılan ailelerle bir araya geldi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin Ramazan etkinlikleri, ay boyunca farklı programlarla devam edecek.