Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Malatya’da Geleceğin Şehri Kuruluyor: Başkan Sami Er’den Kültür, Sanat ve Müzik Vurgusu

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, “Geleceğin Malatya’sını kurmak için çalışıyoruz” mesajını verdi. Başkan Er, 2026 Ramazan etkinlikleri kapsamında Kongre ve Kültür Merkezi’nde Malatya Musiki Cemiyeti Tasavvuf Müziği Korosu’nun verdiği ilahi konserini izledi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, “Geleceğin Malatya’sını kurmak için

Başkan Er, Malatya’nın yeniden imarı kadar kültür ve sanatın önemine vurgu yaparak, “Kültür, sanat ve müzik olmadan bir şehrin ruhu olmaz. Malatya Musiki Cemiyeti çok önemli bir görev üstleniyor, biz de belediye olarak bu tür çalışmaları destekliyoruz” dedi.

Malatya’da gençler için yeni mekanlar oluşturulacağını belirten Başkan Er, kitap kafeler, gençlik mekanları ve müzik dinletilerinin yapılacağı alanlarla kentin kültürel yaşamını güçlendireceklerini söyledi. “İnsanlar Malatya’da Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği ve Tasavvuf Müziği dinleyebileceği güzel mekanlara kavuşacak” ifadelerini kullandı.

Malatya Musiki Cemiyeti Başkanı Mehmet Tunç Yıldırım, Başkan Er’in sanat ve sanatçıya verdiği değeri vurgulayarak, “Başkanımız Malatya’yı gönülden seviyor ve her alanda çalışıyor. El ele vererek Malatya’yı çok daha güzel yerlere taşıyacağız” dedi.

Konserin sonunda Başkan Er, Koro Şefi Dr. Öğretim Üyesi Zeki Giray’a plaket takdim etti ve solist ile sazendelere teşekkür ederek Malatyalılara kültürel bir akşam yaşattıkları için memnuniyetini dile getirdi.