Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Malatya’da Asayişte Düşüş Sürüyor: Suç Oranlarında Yüzde 21 Azalma

Malatya Valisi Seddar Yavuz, 2025 ve 2026 yılı ocak aylarına ilişkin asayiş verilerini açıkladı. Kent genelinde asayiş olaylarında yüzde 21 oranında düşüş yaşanırken, terör, narkotik, organize suç ve trafik kazalarında önemli azalmalar kaydedildi.

Malatya Valisi Seddar Yavuz, 2025 ve 2026 yılı ocak aylarına

Terör, Narkotik ve Organize Suçlarla Mücadelede Kararlılık
Malatya Valisi Seddar Yavuz, Valilikte düzenlenen basın toplantısında kentin huzur ve güvenliği için yürütülen çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirtti. Terörle mücadele kapsamında 2026 yılı Ocak ayında 5 operasyon gerçekleştirildiğini açıklayan Yavuz, 7 şüphelinin gözaltına alındığını, 2’sinin tutuklandığını ifade etti. 2025 yılıyla kıyaslandığında operasyon, gözaltı ve tutuklama sayılarında dikkat çekici oranlarda düşüş yaşandığını kaydetti.
Narkotik suçlarla mücadelede ise özellikle çocuk ve gençlerin korunmasına öncelik verildiğini vurgulayan Yavuz, ocak ayında 268 olay ve operasyonda 320 şüphelinin gözaltına alındığını, 67’sinin tutuklandığını açıkladı. Organize suçlarla mücadelede 6 operasyon yapılırken, kaçakçılıkla mücadele kapsamında 25 operasyonda 30 şüpheli yakalandı.

Asayiş, Trafik ve Siber Suçlarda Son Durum
Asayiş suçlarında 2026 yılı ocak ayında önemli bir düşüş yaşandığını belirten Vali Yavuz, olay sayısının 1892’den 1489’a gerileyerek yüzde 21 azaldığını söyledi. Evden hırsızlıkta sınırlı artış görülürken, dolandırıcılık, işyeri ve motosiklet hırsızlığı, gasp ve yağma gibi suçlarda ciddi düşüşler kaydedildi.
Trafik verilerine göre Malatya’da tescilli araç sayısının 251 bin 434’e ulaştığını açıklayan Yavuz, ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarında yüzde 29,1 oranında azalış sağlandığını ifade etti. Siber suçlarda ise dijital kullanımın artmasına paralel olarak yüzde 56 artış yaşandığını belirten Yavuz, ailelere çocukların dijital ortamdaki faaliyetlerini yakından takip etmeleri çağrısında bulundu.
Vali Seddar Yavuz, okul ve yurt çevrelerinde denetimlerin artırıldığını, Malatya’nın huzur ve güvenliğini sağlamaya yönelik çalışmaların vatandaşların desteğiyle kararlılıkla devam edeceğini belirterek tüm Malatyalıların Berat Kandili’ni tebrik etti.