Malatya deprem, Doğanşehir deprem, Akçadağ deprem, son depremler Malatya, AFAD deprem verileri
Malatya’da 5 Şubat 2026 tarihinde sabah saatlerinden itibaren art arda meydana gelen depremler, vatandaşlarda kısa süreli endişeye neden oldu. Kandilli ve AFAD verilerine göre özellikle Doğanşehir ve Akçadağ ilçeleri merkezli çok sayıda düşük ve orta şiddetli deprem kaydedildi.
Doğanşehir ve Akçadağ’da Sismik Hareketlilik
Günün en dikkat çeken sarsıntısı saat 06.15’te Doğanşehir Yolkuru merkezli 3.7 büyüklüğündeki deprem oldu. Yerin 5.7 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, çevre mahallelerde de hissedildi. Aynı bölgede kısa aralıklarla 3.2 ve 3.0 büyüklüğünde iki deprem daha yaşandı.
Akçadağ Keklikpınarı ve Doğanşehir çevresinde de 1.0 ile 2.5 arasında değişen çok sayıda küçük ölçekli sarsıntı kayıtlara geçti. Uzmanlar, bu tür hareketliliğin artçı nitelikli olabileceğini belirtiyor.
Can ve Mal Kaybı Yaşanmadı
Yetkililerden alınan bilgilere göre, meydana gelen depremler sonrası herhangi bir can veya mal kaybı bildirilmedi. Sahada yapılan kontrollerde olumsuz bir duruma rastlanmadı. AFAD ve ilgili kurumlar bölgede gelişmeleri yakından takip etmeyi sürdürüyor.
Uzmanlardan Uyarı: Tedbirli Olunmalı
Deprem uzmanları, Malatya’nın aktif fay hatları üzerinde bulunduğunu hatırlatarak, küçük ve orta ölçekli sarsıntıların olağan olduğunu ifade etti. Vatandaşların resmi kaynaklardan yapılan açıklamaları takip etmeleri ve deprem hazırlıklarını güncel tutmaları gerektiği vurgulandı.
