Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Malatya Sanayi Esnafından “30 Metrekarelik Dükkan” İsyanı!

6 Şubat depremlerinde dükkanları yıkılan Malatya merkez sanayi esnafı, kendilerine İkizce bölgesinde tahsis edilen 100-150 metrekare yerine 30 metrekarelik küçük işyerlerine tepki göstererek AFAD önünde toplandı. Esnaf, yılların birikimini kaybetme ve mesleklerini sürdürememe endişesiyle yetkililerden net ve yazılı açıklama talep ediyor.

6 Şubat depremlerinde dükkanları yıkılan Malatya merkez sanayi esnafı, kendilerine

Malatya Sanayi Esnafı, Küçük Dükkan Tahsisine Karşı Ses Yükseltti: “Hakkımız Verilsin!”

Malatya’da 6 Şubat 2023 depremlerinin üzerinden yaklaşık 3 yıl geçmesine rağmen, merkez sanayi esnafı hak kayıpları ve işyeri belirsizliği nedeniyle büyük bir mağduriyet yaşıyor. Esnaf, Çevre ve Şehircilik birimlerinin yönlendirmesiyle geldikleri AFAD Malatya İl Müdürlüğü önünde toplanarak protesto düzenledi.

Protestoya destek veren CHP Belediye Meclis Üyesi Mahir Karakaya, sanayi esnafının en büyük şikayetinin, 100 ila 150 metrekarelik dükkan sahiplerine İkizce bölgesinde apartman altlarında 30 metrekarelik dükkan tahsis edilmesi olduğunu belirtti.

Karakaya, “Sanayi esnafı yıllardır alın teriyle birikim yaptı. 20-30 yıllık işini, mesleğiyle ilgisi olmayan küçük dükkanlara mahkum edilemez. Esnaf, ticaretini nasıl sürdüreceğini bilmiyor. Yetkililerden uzun süredir net bilgi alamıyoruz, sürekli yönlendiriliyoruz,” diyerek tepkisini dile getirdi.

“Makinelerimiz Bile Sığmıyor”

Özellikle hızarcılık, mobilya ve kereste gibi büyük hacimli işlerle uğraşan sanayi esnafları da mağduriyetlerini aktardı. Bir esnaf, “Bize verilen 30 metrekarelik yer, makinemizi bile alacak kapasitede değil. Bundan sonra farklı bir mesleğe mi yönlendiriliyoruz? Ne yapacağımızı bilemiyoruz,” ifadeleriyle belirsizliği aktardı.

Malatya AFAD‘dan yazılı ve net bir açıklama bekleyen sanayi esnafı, hak ettikleri dükkanın ölçüsü, kapasitesi ve işlevselliği ile kendilerine verilmesini talep ederek dilekçelerini AFAD’a sundu ve yanlış uygulamadan dönülmesi çağrısında bulundu.