Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Malatya Kayısı Festivali’nde Eğlence Etkinlikleri Şehitler İçin İptal Edildi

Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde yürütülen arama-tarama faaliyetleri sırasında meydana

Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde yürütülen arama-tarama faaliyetleri sırasında meydana gelen elim olayda, 3’ü Malatyalı olmak üzere 12 Mehmetçik şehit oldu. Tüm Türkiye’yi derinden sarsan bu acı haberin ardından Malatya Büyükşehir Belediyesi, önemli bir karar aldı.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, 25-27 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilmesi planlanan 27. Uluslararası Kayısı Festivali kapsamında düzenlenecek konserler, sahne gösterileri, halk oyunları ve eğlence içerikli tüm etkinliklerin iptal edildiğini duyurdu.

Başkan Sami Er yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Hepimizi derinden sarsan bu elim hadiseden dolayı 25-27 Temmuz tarihleri arasında düzenlemeyi planladığımız 27. Uluslararası Kayısı Festivali kapsamındaki konserler, sahne gösterileri, halk oyunları ve eğlence içerikli tüm etkinlikleri iptal ettik.”

Başkan Er, festival kapsamındaki panel ve sergi gibi sosyal-kültürel etkinliklerin ise gündemin hassasiyetine uygun şekilde gerçekleştirileceğini belirtti.

Açıklamasının sonunda aziz şehitlere Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ve tüm millete başsağlığı dileyen Başkan Sami Er, “Şehitlerimizin ruhları şâd, makamları âli olsun” ifadelerini kullandı.