Samanköy Konteyner Kenti’nden Süper Lig’e: Malatya Hokey Takımı Türkiye’ye Örnek Başarı Yazıyor
Malatya’nın tek Süper Lig temsilcisi Malatya Hokey Spor Kulübü Erkek Takımı, 2025-2026 sezonu Türkiye Hokey Federasyonu Açık Alan Süper Lig müsabakalarına hazırlanmak için Konya’da kampa girdi. Takımın büyük bölümü, Türkiye’nin en büyük konteyner yerleşim alanı olan Samanköy Konteyner Kenti’nde yetişen 8-18 yaş arası genç sporculardan oluşuyor.
Alt Yapıya Yatırım, Başarıya Giden Yol
Kulüp Başkanı ve Antrenörü Savaş Yılmaz, genç bir kadroyla Süper Lig’de kalıcı olmayı ve Play-Off grubuna yükselmeyi hedeflediklerini ifade etti:
“Alt yapıya dayalı güçlü bir yapımız var. Hedefimiz Süper Lig’de kalıcı olmak ve Play-Off grubuna yükselmek.”
Federasyonun alt yapıya yönelik projelerini de olumlu değerlendiren Yılmaz, U13 İl Karmaları Ligi ve kampları gibi çalışmalardan sağlanan avantajlara değindi:
“Bu adımlar, alt yapısı güçlü olan iller için büyük bir fırsat.”
Devlet Desteği Başarıyı Getirdi
Başkan Yılmaz, Spor Bakanlığı’nın maddi ve manevi desteklerinin başarının temel taşlarından biri olduğunu belirtti:
“Devletimizin desteği olmasa Malatya’da bu seviyede bir başarı elde etmemiz mümkün değildi. Öğrencilerimize, devletimizin arkalarında olduğunu sürekli hatırlatıyoruz.”
Diğer kulüplere de çağrıda bulunan Yılmaz, destek projelerinden faydalanmanın önemine vurgu yaptı.
Konteyner Kentin Altın Kalpleri
Malatya Hokey Spor Kulübü’nün sosyal sorumluluk yönü, başarıyı daha anlamlı kılıyor. Samanköy Konteyner Kenti’nde yaşayan gençlerle yürütülen projede, çocukların yetenekleri keşfediliyor ve destekleniyor. Yılmaz, elde edilen başarıyı şöyle özetledi:
“Dezavantajlı gençlerle çalışıyoruz. Son bir yılda her yaş grubunda şampiyonluklar yaşadık. Bu çocuklara fırsat verildiğinde, ellerinden tutulduğunda başaramayacakları hiçbir şey olmadığını herkese gösterdik.”
Başkan sözlerini, yerel yöneticilerin de projelere sahip çıkmasının önemine değinerek tamamladı:
“Malatya’daki yerel yöneticilerimiz de sahip çıkarsa yüz gence ulaştığımız bu başarıyı bin gence yayabiliriz. Böylece hem sporla hem dayanışmayla gençlerimizin elinden tutmuş oluruz.”




