Malatya Büyükşehir Belediyesi, kar yağışı ve olumsuz hava koşullarına karşı hazırlıklarını önceden tamamlayarak karla mücadele çalışmalarını 7/24 esasına göre sürdürüyor. Kar yağışının başladığı ilk andan itibaren sahaya inen ekipler, vatandaşların günlük yaşamının aksamaması için il genelinde yoğun bir çalışma gerçekleştirdi.
İlçe İlçe Açılan Yol Mesafeleri
Yürütülen çalışmalar kapsamında ilçelerde ulaşıma açılan yol uzunlukları şöyle:
-
Akçadağ: 717 kilometre
-
Arapgir: 116 kilometre
-
Battalgazi: 278 kilometre
-
Darende: 46 kilometre
-
Hekimhan: 324 kilometre
-
Kale: 185 kilometre
-
Pütürge: 370 kilometre
-
Yeşilyurt: 439 kilometre
Toplamda 2 bin 475 kilometrelik yol, kar küreme ve tuzlama çalışmalarıyla ulaşıma açıldı.
Öncelik Hastaneler, Okullar ve Ana Arterler
Ekipler, belirlenen öncelik sıralaması doğrultusunda başta hastaneler, okullar ve ana ulaşım arterleri olmak üzere çalışmalarını yoğunlaştırdı. Mahalle bağlantı yolları ve kırsal bölgelerde ise kar küreme, tuzlama ve solüsyonlama çalışmaları eş zamanlı olarak sürdürüldü.
Rakımı yüksek kırsal mahallelerde ve tipi nedeniyle yeniden kapanan güzergâhlarda müdahalelerin aralıksız devam ettiği bildirildi.
Ekipler Teyakkuzda
Malatya Büyükşehir Belediyesi, yüzlerce personel ve çok sayıda iş makinesiyle sahadaki çalışmalarını sürdürürken, kar yağışının önümüzdeki günlerde etkisini artırma ihtimaline karşı ekiplerin teyakkuz halinde görev yaptığı belirtildi.
