AK Parti Gurup Başkanvekili Leyla Şahin Usta: “Deprem Bölgesinde Hızlı Adımlarla Yeniden Ayağa Kalkıyoruz”
AK Parti Gurup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, Malatya Büyükşehir Belediyesi Nikah Sarayı’nda gerçekleşen Türkiye Yüzyılı Buluşmaları’nda önemli mesajlar verdi. Programa, AK Parti Gaziantep Milletvekili ve Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Derya Bakbak, MKYK Üyesi Aişe Nur Nacar, MKYK Üyesi ve Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mücahit Yanılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, AK Parti Malatya İl Başkanı Ali Bakan, Malatya Milletvekilleri İhsan Koca ve İnanç Kara Ölmeztoprak ile çok sayıda belediye başkanı ve partili katıldı.
Program, İl Başkanı Ali Bakan’ın açılış konuşmasıyla başladı. Daha sonra konuşma yapan Leyla Şahin Usta, 81 il ve tüm ilçelerde yürütülen programın amacının vatandaşlarla doğrudan temas kurmak olduğunu vurguladı.
Şahin Usta, Türkiye’nin geçtiği zor süreçlere dikkat çekerek 6 Şubat depreminden sonra yürütülen çalışmaları aktardı:
“Depremin ardından yaşanan zorluklara rağmen, bugün geldiğimiz noktada dünyada kimsenin yapamayacağı kadar hızlı adımlarla yeniden ayağa kalktık. 300 bin konutun teslim edildiği bir bölgede bu başarı kolay elde edilmedi. Gece gündüz çalışarak hak sahiplerine evlerini teslim etmek büyük bir onurdur. Bu başarı, Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü liderliğinin eseridir.”
Deprem bölgesindeki 11 ilin hiçbir ayrım gözetilmeksizin yeniden normal hayata döndürüleceğini söyleyen Usta, “Gerekirse gece gündüz uyumadan çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

AK Parti’nin 23 yıllık siyasi mücadelesine de değinen Usta, her seçimde milletin teveccühünü kazandıklarını ve ana muhalefet partisi CHP’yi eleştirdi:
“CHP, ülke gündemini kendi iç kavgaları ve çıkar çatışmalarıyla meşgul ediyor. Sadece kendi çekişmeleri ve linç kampanyaları ile uğraşıyorlar. Oysa biz bağımsız yargının kararlarına saygı duyuyor, kamu görevlilerimizin görevlerini yapmasının engellenmesine asla müsaade etmiyoruz.”
Filistin ve Gazze’deki insani kriz konusuna da değinen Şahin Usta, “İsrail’in bölgede işlediği zulme karşı uluslararası örgütlerin acil adım atması gerekiyor. Gazze’ye insani yardım ulaştırmak için yürütülen çalışmalar umut vericidir” ifadelerini kullandı.
Malatya’daki ekonomik destek ve tarımsal yardımlar hakkında bilgi veren Usta, “Zirai dondan zarar gören çiftçilerimizin ödemeleri sigortalı olsun veya olmasın yapılacak. Bugüne kadar 3,1 milyar lira ödenmiş olup, sigortası olmayan çiftçilere yönelik 3,8 milyar liralık ödeme de yakında başlayacak” dedi.
Usta, deprem sonrası Malatya’da kurulan 700’ü aşkın şantiyede inşaat çalışmalarının hızla devam ettiğini vurgulayarak emeği geçen tüm vatandaşlara teşekkür etti.
