Hibe Destekleri Devam Ediyor
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürütülen destek programları kapsamında engelli ve eski hükümlü vatandaşlara yönelik hibe destekleri sürüyor. Bakan Vedat Işıkhan, mart ve nisan aylarını kapsayan dönemde toplam 187,4 milyon TL destek sağlandığını açıkladı.
352 Projeye Destek Sağlandı
Bakan Işıkhan, yaptığı açıklamada Türkiye İş Kurumu aracılığıyla yürütülen çalışmalar kapsamında ikinci dönemde 352 projeye toplam 187,4 milyon TL hibe verildiğini belirtti. Desteklerin, istihdamı artırmaya ve çalışma hayatını güçlendirmeye yönelik olduğu ifade edildi.
Farklı Alanlarda Destek Programları
Türkiye İş Kurumu aracılığıyla sağlanan desteklerin; kendi işini kurma hibe desteği, mesleki eğitim, destekli istihdam, destek teknolojileri ve korumalı iş yeri projelerini kapsadığı bildirildi.
Işıkhan, “Çalışma hayatımızın dinamizmini korumak ve dezavantajlı grupların istihdamını artırmak için destek programlarımızı sürdürüyoruz” dedi.
İlk İki Ayda 231,8 Milyon TL Kaynak
Yılın ilk iki ayında da önemli bir destek sağlandığını hatırlatan Işıkhan, bu süreçte 440 proje için toplam 231,8 milyon TL kaynak tahsis edildiğini ifade etti.
Amaç: İstihdamı Artırmak
Açıklamada, engelli ve eski hükümlü vatandaşların iş gücüne katılımını artırmak, kendi işlerini kurmalarını teşvik etmek ve sosyal hayata entegrasyonlarını güçlendirmek amacıyla desteklerin kararlılıkla sürdürüleceği vurgulandı.
