Turizm Haftası etkinliklerine Darende’yi daha iyi tanıtabilmek için bu yıl Darende’de start verildi.  

AHMET ÇAKIR/DARENDE

Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası etkinliklerine bu yıl Darende’de start verildi. Darende Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde yapılan toplantıda turizmin önemi anlatıldı. Alican Bozkurt’a hayırlı olsun demek ve Darende’yi tanıtmak için startı Darende’de vermek istediklerini belirten Ali Cengiz, “Turizm Haftasını Darende’de başlatıyoruz. Kurum olarak büyükşehirden tanıdığımız Alican başkanımıza ‘hayırlı olsun’ demek hem de birçok bölgede bulunmayan turizm şeflerimizle bu güzel ilçemizde haftamızı başlatalım dedik ve buradayız. Hafta boyunca Malatya'nın tarihi ve turistik yerleriyle ilgili farkındalık oluşturmak ve turizm bilincini geliştirmek amacıyla etkinlikler yapacağız” dedi.

“VAATLERİMİZİ YAPMAYA HAZIRIZ”

Seçim öncesi turizmle ilgili vaatleri yapmaya hazır olduklarını belirten Darende Belediye Başkanı Alican Bozkurt, “Turizm Haftası açılışı Darende’ye hayırlı olsun. Darende’de başlatılması bizim için bir gurur oldu. Darende Belediyesi olarak her zaman sizlere kapımız açık. Sizleri ağırlamaktan gurur duyuyoruz. Bizim seçim öncesi de turizmimle ilgili vadelerimiz vardı, bu vaatlerimizi yapmaya hazırız” dedi.

“SİZLERE SELAM EDİYORUM”

Geçmişe vakıf olmanın ileriyi görmenin basamağı olduğunu belirten Darende Kaymakamı Şeref Gülyer, “Turizm Haftasını canı gönülden kutluyorum. İnsanlar ne kadar geriye giderse kültürümüze ne kadar vakıf olursa o kadar da ileriyi görecektir. Ben Somuncu Baba yurdundan, Abdurrahman Erzincani yurdundan, Hasan Gazi Hazretleri yurdundan, Medişeh Hazretleri yurdundan sizlere selam ediyorum. Turizm Haftasını kutluyorum” dedi.

Toplantı sonrası Fikri Çalışkan Sanat Evi ve Kent Müzesi gezildi. 

Turizm Haftası açılışına Darende Kaymakamı Şeref Gülyer, Darende Belediye Başkanı Alican Bozkurt, İl Kültür Müdür Yardımcısı Ali Cengiz, araştırmacı yazar Bülent Korkmaz, Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği Harput Bölge başkanı yardımcısı Bünyamin Özdemir Vahap, Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner, ÇEKÜL Vakfı Malatya temsilcisi Bekir Sözen, çok sayıda kurum amiri ve öğrenciler katıldı. 

YEMEK YARIŞMASI VE GEZİLER YAPILACAK

Etkinlik kapsamında Malatya Turgut Özal Üniversitesi-Kale Turizm ve Otel İşletmeciliği MYO’da 19 Nisan saat: 11.00’da Dünya Mutfakları Yemek Yarışması yapılacak. Ayrıca 20 Nisan saat: 07.00’da Malatya Tren Garında Mezopotamya Turistik Treni’nin Karşılanması ve Malatya Gezisi yapılacak.