Aşağıulupınar Mahallesi’nde yöresel ürünler satan İbrahim Tunç, “‘Trafik akacak Ulupınar bakacak’ sözünü değiştiriyoruz. Trafik akacak biz esnaflar ve Darende kazanacak” dedi.

AHMET ÇAKIR/DARENDE

Darende’nin Aşağıulupınar Mahallesi’nde yöresel ürünlerin satıldığı büfeler her geçen gün yaygınlaşıyor. Beş ay önce Aşağıulupınar’da açtığı Kayısı Park hediyelik, kuruyemiş ve yöresel ürünler büfesini çalıştıran İbrahim Tunç, D-300 yolunu çok iyi değerlendirmek gerektiğini söyledi.

BİRÇOK AİLENİN BÜTÇESİNE KATKI

Her türlü kayısı ve yöresel ürünleri sattıklarını belirten Tunç, “D-300 Karayolu ekmek kapımız oldu. Beş ay önce açtığım büfede yöresel ürünler satıyorum. Kayısı ürünlerinin ambalajını kendimiz yapıyoruz. Kendimize ait yöresel ürünlerimiz var. Kayısı ürünleri Aşağıulupınar’da birçok aile bütçesine katkı sağlıyor” dedi.

BÜFE SAYISI 25 CİVARINDA

“Trafik akacak Ulupınar bakacak” sözünü değiştirdiklerini söyleyen Tunç, “Trafik akacak biz esnaflar ve Darende kazanacak. Doğuyu batıya bağlayan D-300 devlet karayolunda her gün binlerce araç geçiyor. Bundan az da olsa faydalanmaya başladık ve bugün Aşağıulupınar’da yaklaşık 25 büfede yöresel ürünler satılıyor. Daha fazla yararlanmak gerekli tabiki. İnşallah bölgemize büyük tesisler yapılır ve yolcuların yemek ihtiyaçlarını da karşılarız.