Darende’nin tüm mahallelerinde, sayısı çok fazla artan köpekler bölgede yaşayanları korkutuyor. Yetkililerden yardım isteyen vatandaşlar, “İlla birileri yaralanmalı ya da ölmeli mi?” diye soruyor.

AHMET ÇAKIR/DARENDE

Darende’de aç kalan ve her geçen gün sayıları artan başıboş hayvanlar, sabah saatlerinde okula-işe gidenleri sürüler halinde karşılıyor. Sürülerle karşılaşanlar, yollarını değiştirmek ya da koşarak okula veya işe gitmek zorunda kalıyor.

KONTEYNER ALANI TEHLİKELİ

Köpekler, Darende’nin tüm mahallelerinde ama özellikle Nadir Mahallesi’ndeki konteyner kentte yaşayanların korkulu rüyası oldu. Konteyner kentte, sabah saatlerinde 30’a yakın köpek hava aydınlanmaya başladıktan sonra havlamaya başlıyor. Bölgede yaşayanlar hayvanların havlamasından uyuyamadıklarını belirterek, köpekler nedeniyle misafirlerin korkudan gelemediğini, çocukların parkta oynayamadığını, insanların kapılarının önünde oturamadığını ve konteyner alanında gezemediklerini belirtti.

KÖPEK SAYISI TÜM DARENDE’DE ARTTI

Yetkililere seslenen vatandaşlar, “Sürüler halinde gezen başıboş sokak köpekleri, tehlike saçıyor. Özellikle sabah saatlerinde mahalle aralarında dolaşan köpekler, daha büyük tehlike. Çocuklarımız sabahları okula giderken çok korktuğu için biz götürmek zorunda kalıyoruz. Okula tek başlarına gidemez oldular. Çocukları tek gönderdiğimizde köpekler çocuklara saldırıyor. Ve sabah saatlerinde bölgeden geçen herkese sürüler halinde saldırıyorlar. Başıboş köpeklerin her geçen gün ve özellikle son günlerde çoğalmasından dolayı çocuklarımız sokağa rahat çıkamıyor. Parklarda oynayamıyor. Başıboş hayvanlar küçük bir sorun olarak görünse de önlemler alınmasa sorun çok büyür. Hayvanların zarar görmesini veya öldürülmesini istemiyoruz. Ama insanların da zarar görmesini istemeyiz. Çözüm bulunması için Darende’de köpek saldırısında biri yaralanmalı ya da ölmeli mi? Kimse zarar görmeden adımlar atılmalı. Nereye başvuracağımızı şaşırdık. Kimse ilgilenmiyor. Belediye gerekli tedbirleri alsın.”