Nadir Mahallesi’ndeki konteyner kentte yaşayan 338 kişinin en basit ihtiyacı olan ekmek almak için bile taksi tutmak zorunda. Bölgede yaşayanlar yetkililerden dükkan ya da büfe tarzı bir yer istiyor.

AHMET ÇAKIR/DARENDE

6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli deprem, binlerce insana mezar olurken binlerce insanı da evsiz bıraktı. Depremde en fazla etkilenen Malatya’nın ilçelerden Darende’de yaklaşık bin 700 ev yıkılmış veya ağır hasar görmüştü. AFAD tarafından Darende merkeze bağlı Nadir Mahallesi’ndeki karayolu yanına kurulan konteyner kent evsiz kalanlara biraz can suyu olsa da konteynerde kalanların sorunları devam ediyor.

TOPLU TAŞIMA YOK

Konteynerde yaşayan 338 kişi alışveriş yapmak için taksi tutmak, ya da o bölgeye giden birisinin arabasına binmek zorunda. Çünkü bölgede toplu taşma araçları bulunmuyor. Konteyner kent sakinleri temel ihtiyaçların satılacağı bir küçük dükkan veya büfenin açılmasını istiyorlar. Vatandaşlar, “Burada en azından ekmek satılan ya da önemli ihtiyaçların satıldığı bir dükkan veya büfe tarzı bir yer açılmasını istiyorlar. Burada yaşayanlar yalnız kimsesiz yaşlılar. Zaten bu insanların evleri yıkılmış, ekonomileri kötü. Bir ekmek almak için beş ekmek parasını da taksiye veriyorlar. Yetkililer sesimiz duysun. En azından bir dükkan yapılmıyorsa, günlük ekmek getirilip satılsın” diyorlar