Irmaklı, örnek olsun

Darende’nin Irmaklı Mahallesi, bir ilke imza attı. Ramazan ayı boyunca Irmaklı’ya ve sırasıyla 65 mahalleye iftar verilerek kaynaşma dayanışma sağlanacak. İftarda mahallenin gençleri hizmet ediyor.

 AHMET ÇAKIR/DARENDE

Darende’nin Çukurova’sı olarak bilinen; sebzesi, meyvesi ve çalışkanlıkları ile örnek bir mahalle olan Irmaklı’da, Ramazan ayı için örnek bir başlangıç yapıldı.

Irmaklı’da Ramazan ayı boyunca her gün mahalle sakinlerine iftar verilirken Darende’nin 65 mahallesinde yaşayan kişiler farklı günlerde davet edilecek. Ayrıca sivil toplum kuruluş temsilcileri, kamu kurum-kuruluş çalışanları ve siyasi parti temsilcileri de farklı günlerde iftara davet ediliyor. İftar yemeğinin servisini mahallede yaşayan gençler yapıyor.

KAYNAŞMA VE DAYANIŞMA SAĞLANIYOR

İftarlarla kaynaşma ve dayanışmanın arttığını belirten Irmaklı Muhtarı Ömer Kılıç, “Ramazan ayı boyunca her gün yüzlerce hemşerimizi bir çatı altında buluşturuyoruz. Irmaklı mahalle sakinlerine Ramazan boyunca her gün iftar vereceğiz. Diğer mahalle sakinlerimizi de sırasıyla belirli günlerde davet ediyoruz. Bu vesile ile Irmaklı Sosyal Tesisleri’nde yüzlerce hemşerimiz bir araya geliyor. İftarlarımızla vatandaşlarımız arasında kaynaşma ve dayanışma daha da güçleniyor. Bölgemizde ilk kez böyle bir program düzenlendi” şeklinde konuştu.  

İFTAR İÇİN EVLERDE KAZAN KAYNAMAYACAK

Hayırsever iş insanlarının desteği ile böyle bir çalışmaya başladıklarını belirten Kılıç, “İftarın masrafları köy bütçesi tarafından karşılanıyor. İftar programımız büyük ilgi görüyor, bizi yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederiz. Bu organizeyi geleneksel hale getireceğiz. Gözü gönlü bol hayırsever iş insanlarımızdan Allah razı olsun. Onlar sayesinde bu organizeler oluyor. Mahallemizde Ramazan boyunca evlerimizden kazan kaynamıyor diyebiliriz. Her gün farklı yemekler yapmaya çalışıyoruz. Yemeklerimizin yanında tatlılarımız ve çayımız var.” dedi.