Söz verdiği şeyleri bugüne kadar yaptığını ve bundan sonra da yapacağını belirten Doktor Eser, “Darende’ye doğal gazın gelmesi imkansızdı. Gitmediğimiz kapı kalmadı en sonunda yapıldı” dedi.

AHMET ÇAKIR/DARENDE

Yeniden Refah Partisi Darende Belediye Başkan Adayı Süleyman Eser, kendisi için imkansız bir şeyin olmadığını ve söz verdiği projeleri yapabileceğini söyledi. Esnaf ziyaretinde bulunan Eser; çarşı düzenlemesi, ilçenin girişi, otogar, otopark ve büyük fabrikalarla ilgili projelerini anlattı.

ÇARŞI MODERNİZE EDİLMELİ

İlçenin girişinin şehir planına uygun olmadığını vurgulayan Eser, “Giriş, kasabavari. Çarşıyı da daha bir modelinize edip ırmak boyuna güzel iş yerleri açıp oralara birçok markaların outletlerini kurarak şehirleştirmeyi düşünüyorum. 3 tane otobüs alayım. Otobüsün birisi Kuluncak, birisi Gürün’e birisi Elbistan'a gitsin-gelsin müşteri getirsin. Gelenler esnafımızdan alışveriş yapsınlar, Somuncubaba’yı ziyaret etsin namazlarını kılsınlar. Restoranlarda yemeklerini yesinler. Darende’mizde eğlensin gitsinler diye düşünüyorum” dedi.

OTOGAR VE OTOPARK YAPILMALI

Otogar ve otopark projelerinin olduğunu belirten Eser, “Darende ile ilgili otogar projemiz var. Otogarın yerini ben sol taraftan şimdi konteyner kentin bulunduğu yeri, otogar alanı olarak almıştık. Çünkü yolcularımız Ankara-İstanbul'a doğru gittiği için. Çünkü diğer tarafa yolcumuz gitmez.

Şehir içi trafiğin zaten hiç hali yok. Kesinlikle araçları dışarıya çıkarılması gerekli. Otoparklar kurulmalı. İlçeye pazar kurulduğunda pazartesi ve cuma günlerinde araçların yoğunluğundan ilçe merkezi kullanılamıyor. Araçlar şehrin merkezine giremeyince geniş bir alan kalmış olur” şeklinde konuştu.

“DARENDELİLERE AİT FİRMALAR VAR”

Büyük firmaları getirmeyi düşündüklerini belirten Doktor Eser, “Organize sanayi konusunda, büyük firmalarla dostlarımız var. Onlardan fabrika kurmalarını isteyeceğim. LC Waikiki ile olabilir. Çok sayıda Darendelilere ait firmalar var. İstanbul'da onları getirmeyi düşünüyoruz. Mevcut kayısı pazarımızın üzeri açık; yani kışın soğuktan, kardan, kıştan korumak amaçlı kapalı bir alan yapalım dedik. Bir süre mevcut alanı değerlendiririz ama mevcut yetmediği zaman da yeni bir alan, insanların çok rahat girip alışveriş ettiği bir alan düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

“80 KİŞİYLE DOĞALGAZ GELMEZDİ”

Halka söz verdiği projeleri yapabileceğini ve imkansız bir şey olmadığını belirten Eser, “Darende’ye doğal gazın gelmesi imkansızdı. Nasıl imkansızdı? Doğalgazın gelmesi için elektrik abonelilerin yüzde 60'ının para yatırması gerekiyordu. Darende’de bağırdık, ilan ettik, el ilanları yapıştırdık. Dükkanları gezdik 120 kişi para yatırdı; 40 kişi parasını geri çekti, 80 kişi kaldı. 5 bin 800 kişinin para yatırması gerekiyordu. Peki 80 kişinin 5 bin 800 kişi bulabilir misin? Bulamazsın o zaman ne yaptık? Gitmediğimiz kapı kalmadı, en sonunda yapıldı” dedi.